https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tudi danes bo vroče, popoldne možne nevihte

17.07.2023 ob 9:45  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes in jutri pretežno jasno. Popoldne in zvečer lahko predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastanejo nevihte.

Danes bo pretežno jasno. Popoldne ali zvečer so predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji možne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 37 stopinj Celzija, navaja Arso.

Vir: Arso

»Smer pomikanja neviht bo proti vzhodu ter deloma jugovzhodu, zato posledično pričakujemo, da bi se lahko situacija preko meje preselila na Koroško ter potem morebiti nadaljevala proti delu Štajerske (večina meteoroloških izračunov nakazuje nevihtno aktivnost tudi na naši strani - Koroška, Štajerska, Prekmurje), navaja Neurje.si. 

Jutri bo večinoma sončno in vroče, popoldne ali zvečer lahko nastane kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija, navaja Arso.

Opozorilo

Sredi dneva in popoldne bo po nižinah večjega dela Slovenije velika toplotna obremenitev.

Vir: posnetek zaslona Arso

Obeti

V sredo dopoldne bo še sončno, vroče in soparno. Popoldne bodo nevihte od severa zajele večji del Slovenije in se nadaljevale v noč. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Biovreme

V ponedeljek in torek bo vremenski vpliv na počutje ljudi zmeren. Sredi dneva in popoldne bo po nižinah večjega dela Slovenije velika toplotna obremenitev. V tem času se izogibamo napornemu delu na prostem, priporoča se uživanje lahke hrane, zadrževanje v senci, gozdovih ali v višjih območjih.

Naslovna fotografija: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2023 ob 10:12 gost

      Sosed je tako predan košnji, da kosi v največji vročini , tam od 11 ure naprej pa ja star 77 let . Ja trditev izogibajte se vročini je pa za nekatere brez pomena ...ko pa so težave pa......

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2023 ob 12:47 gost

      Upam samo da nebo spet v Turnišču najhujše. Kajti včeraj sem šel skozi to vas pa se vse nametano ob cesti. V Rakičanu kjer je bilo isto tako hudo pa že vse počiščeno.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.07.2023 ob 12:50 gost

      V tornišče je samo pri županou in občinskem oligarhu njegovem sosedu kmetu počiščeno. Kjer so podrli tisti znameniti hrast.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.