https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Izdano opozorilo! Nevihtni sistem z močnimi sunki vetra in točo se zelo hitro premika

19.07.2023 ob 14:40  

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo. Močan nevihtni sistem je zajel zahodno Slovenijo in se še krepi. Nevihtni sistem spremljajo predvsem zelo močni sunki vetra in krajevno lahko tudi toča. Pomika se zelo hitro. Za celotno državo izdano rdečo opozorilo.

Popoldne bo večinoma sončno in v južni polovici Slovenije vroče. Močnejše nevihte bodo od severa zajele večji del Slovenije ter se nadaljevale v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 stopinj Celzija.

Vir: Arso

V drugi polovici noči se bo vreme umirilo. Proti jutru se bo začelo jasniti, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva deloma jasno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni Sloveniji. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija, poroča Arso.

Opozorilo

Močan nevihtni sistem je zajel zahodno Slovenijo in se še krepi. Nevihtni sistem spremljajo predvsem zelo močni sunki vetra in krajevno lahko tudi toča. Pomika se zelo hitro.

Nadaljevanje nevihtnega dogajanja po Sloveniji pričakujemo pozno popoldne, zvečer in v noči na četrtek.

Tudi vremenoslovci na Neurje.si opozarjajo, da se nad Slovenijo krepi močan nevihtni sistem oz. pas, ki ga spremlja močan orkanski veter. Ponekod je tudi možna debelejša toča. Pas se pomika proti vzhodu in jugovzhodu, prav tako pa se bo še razširil, tako da bo prešel večji del države. Opozarjajo na silovit rušilen veter, točo in udare strel.

Kaj je razlog za pogosta neurja?

Vremenoslovci na Agenciji za okolje pojasnjujejo, da je razlog za pogosta neurja v letošnjem poletju neobičajno izrazit višinski veter, ki je v poletnem času običajno precej šibkejši. Obenem se močni vetrovi prekrivajo z veliko nestabilnostjo ozračja, kar vodi do nastanka močnejših in bolj dolgoživih neviht. Splošna vremenska situacija nad Evropo se v naslednjih 10 dneh ne bo bistveno spremenila, zato pričakujemo še nekaj valov nevihtnega vremena.

Obeti

V petek in soboto kaže na spremenljivo vreme s pogostimi krajevnimi plohami in nevihtami.

Sunki vetra povzročajo nevšečnosti tudi na cesti. V Čentibi je po poročanju uporabnika Facebook strani Radarji v Pomurju na cesto porušeno drevo, prav tako drevo na cesti ovira promet na relaciji Razkrižje Bistrica.

Vir: FB Radarji v Pomurju (L.H.)

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2023 ob 17:58 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2023 ob 0:38 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.