https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavili so program 26. Pomurskega poletnega festivala

20.07.2023 ob 11:55  

Na novinarski konferenci, ki je potekala danes na domačiji pisatelja Miška Kranjca v Veliki Polani, so predstavniki društva Štrk Slovenija predstavili program 26. Pomurskega poletnega festivala, ki se bo odvijal od sobote do sobote, med 29. julijem in 5. avgustom na prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani. 

Pomurski poletni festival (PPF) se letos začne v soboto, 29. julija, s popoldanskim kolesarskim dogodkom Fsi klačimo s Pücki in srečanjem starodobnikov. Start izpred prireditvenega centra Poljana bo ob 14. uri. Zvečer ob 19. uri bo sledila prva predstava gledališča Kukuc, z naslovom Pik Pak. Večerno koncertno dogajanje letošnjega festivala bo odprla predskupina Weekend Band, sledil pa bo nastop hrvaške pop izvajalke Lidije Bačić. 

Letošnja nedelja na PPF bo namenjena obeležitvi 100. obletnice PGD Velika Polana, vzporedno pa bo potekala tudi turistična tržnica, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki vin, kulinaričnih dobrot in rokodelskih izdelkov. Dogajanje bo potekalo od 17. ure naprej. Plesišče za večerno dogajanje bo najprej ogrela skupina petih fantov Misteri, ob 22. uri pa bo sledil ekskluzivni koncert Vilija Resnika z bandom. 

Ponedeljki so na festivalu že tradicionalno namenjeni balinanju, ki se bo tokrat začelo ob 16. uri, uro kasneje pa bo sledila še nogometna tekma med predstavniki občin in medijev. V večernih urah bo na oder stopil Ansambel Aktual, nato pa še Mladen Grdović. 

Torek in sreda sta letos rezervirana za predstave za najmlajše in za evrovizijsko obarvano koncertno dogajanje. V torek se bo ob 19. uri odvila predstava z naslovom Zajčkov zvonček. Na odru pa bo najprej nastopila skupina Pravi moment z žensko vokalistko, prvič pa v Veliko Polano prihaja skupina mladih fantov, ki podira rekorde popularnosti ne samo doma, temveč tudi v tujini, to je skupina Joker Out. 

V sredo je na vrsti predstava za najmlajše ob 19. uri, z naslovom Medvedja simfonija. Oder pa bo v večernih urah najprej ogrela heavy metal skupina Einschlog, za njimi pa Let 3. 

Četrtki so na festivalu tradicionalno že namenjeni srečanju seniorjev ob spremljavi Polanskih zvokov, ki bo tokrat ob 14. uri, istočasno pa bo potekalo tudi tekmovanje v kuhanju bujte repe, kjer se bodo tekmovalne skupine potegovale za že 12. zlato kihanico in ostale nagrade. Na narodnozabavne ritme se bodo obiskovalci podali zvečer s skupino mladih glasbenikov pod imenom Polkaholiki. 

V petek bo za najmlajše na voljo še zadnja predstava z naslovom Kuža pazi ob 19. uri. Tradicionalni Rock večer pa bo odprla domača rock zasedba High Voltage, potem pa na oder prihaja skupina Big Foot Mama. 

Festival se bo zaključil s Kmečko olimpijado, z zabavnim tekmovanjem v kmečkih opravilih, ki ohranjajo običaje naših prednikov. Popoldan od 14. ure naprej pa bo potekala ponovno turistična tržnica. V večernih urah pa bo najprej na oder stopila skupina Zlata žila, za tem pa Dražen Zečić. Na elektronskem odru bosta letos Črt DJ in DJ Xenia. Celoten program si lahko pogledate tukaj.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija