https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Po včerajšnjih neurjih danes sprva jasno, popoldne znova napovedane nevihte

20.07.2023 ob 8:50  

Po neurjih, ki so v torek in sredo zajela večji del države ter terjale tudi smrtno žrtev, se bo danes nadaljevalo odpravljanje posledic in ocenjevanje škode. Tudi na območju Pomurja so bili ob včerajšnjih neurjih na delu številni gasilci. Vremenoslovci za popoldne znova napovedujejo plohe in nevihte, ki pa naj ne bi bile tako močne kot v minulih dneh.

Močne nevihte, ki so se po Sloveniji pojavljale že prejšnji teden in v torek, so v sredo popoldne dosegle zahod države, nevihtna linija je nato v nekaj urah prešla večji del države. Največja tragedija se je zgodila na Bledu, kjer je podrto drevo padlo na dva sprehajalca, pri čemer je ena oseba umrla, druga je huje poškodovana. V Mozirju pa sta bili v udaru strele poškodovani dve osebi.

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, so včeraj v času neurja na območju regijskega centra za obveščanje Murska Sobota zabeležili 47 dogodkov, skupno v državi pa približno 2220 dogodkov.

Gasilci so odstranjevali podrta drevesa, elektro in telekomunikacijske drogove, prekrivali odkrite strehe stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov, prečrpavali vodo iz poplavljenih prostorov in cestišč ter sodelovali pri evakuaciji občanov iz ogroženih območij. 

Na območju Pomurja je odkrilo več streh, med drugim v Beltincih, Gornji Radgoni, Ljutomeru, Murski Soboti, Radencih, Razkrižju in Turnišču. V številnih krajih so gasilci posredovali pri odstranjevanju podrtih dreves in električnih drogov.

V času neurja je bilo na območju Pomurja največ dogodkov (28) zabeleženih v Ljutomeru, kjer je bilo aktiviranih 12 prostovoljnih gasilskih enot.

Kakšno vreme nas čaka danes

Vremenoslovci iz Agencije RS za okolje (Arso) za danes zjutraj in dopoldne napovedujejo deloma jasno, sprva bo ponekod po nižinah še megleno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni Sloveniji. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Vir: Arso

Največ neviht na severu in severovzhodu države, lokalno možna toča

Po napovedih vremenoslovcev na Meteoinfo Slovenija je največ neviht popoldne, zvečer in tudi še v prvem delu noči pričakovati na severu in severovzhodu države, kjer lahko močneje narastejo in poplavijo manjše reke in hudourniki. Lokalno je možna tudi toča.

Jutri bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s plohami in nevihtami, v nedeljo pa bo prevladovalo sončno vreme, navaja Arso.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2023 ob 10:30 Štef gost

      Dvorec Rakičan se ne dovoli komentirati

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2023 ob 11:07 gost

        Štef kaj toliko modruješ okrog dvorca Rakičan , pa za tega si napisal že večkrat .... pa prav je ,da pomurec com ne dovoli ker bi tako pisal samo p.zdarije .kot jih pišeš že na vseh temah pod različnimi nicki 10:30

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2023 ob 10:45 Zagreb pod vodo gost

      https://www.24sata.hr/taksist-mi-je-u-zagrebu-u-oluji-naplatio-34-eura-za-2-kilometra-i-jos-si-je-htio-zadrzati-20-centi-923545 https://www.24sata.hr/ekskluzivno-trenutak-u-kojem-spasavaju-radnika-iz-krana-pao-je-s-20-metara-i-cudom-prezivio-923588

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2023 ob 12:59 A. gost

      Kaj bi Slovenija brez vseh pogumnih gasilcev , ki izredno hitro pridejo na pomoč in takoj začnejo vzpostavljati normalno stanje . Pohvala tudi vsem ostalim intervencijskim službam . Tudi delavci elektra delajo v težkih in navarnih razmerah , da dobimo električno energijo kar se da hitro . To pa je kvaliteta Slovenije na katero smo lahko ponosni .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.