https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Grossmann med 25 najboljšimi filmskimi festivali na svetu

21.07.2023 ob 6:05  

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina se je uvrstil na seznam 25 "najbolj kul" filmskih festivalov na svetu za leto 2023 po izboru ameriške revije MovieMaker, ki velja za najbolj brano neodvisno filmsko revijo.

Seznam izpostavlja festivale, ki se trudijo biti inovativni, vabljivi, ter so tudi kulinarično in lokacijsko zanimivi.

Letošnjo žirijo so sestavljali Katie Bignell in Ian Bignell (Festival Formula) ter filmarji Hanadi Elyan, Camrus Johnson, Aaron Hills, Geoff Marslett, Sylvia Caminer in Ondi Timoner.

Syliva Caminer je za Grossmannov festival zapisala, da je najbolj edinstven festival, ki se ga je udeležila ter poleg filmskega programa izpostavila čarobnost lokacije, presežno kulinarično ponudbo, gostoljubnost, pristno in zabavno ekipo ter prav takšno rafting izkušnjo in zaključila: »Zaradi teh čudovitih in neverjetnih trenutkov želim pohiteti s snemanjem novega žanrskega filma samo zato, da se lahko vrnem v Ljutomer,« je sklenila z emmyjem nagrajena filmska producentka.

Grossmann že večkrat na seznamih revije MovieMaker

Grossmannov festival so bralci revije MovieMaker že leta 2013 izglasovali za enega od petih najboljših horror/sci-fi festivalov na svetu, nato pa je bil s strani njihovih strokovnih žirij uvrščen med 30 najboljših svetovnih žanrskih festivalov 2019 in 50 najboljših žanrskih festivalov 2021.

Prihodnje leto 20. izvedba festivala

»Veseli smo, da se festival Grossmann tako s filmskim, kot spremljevalnim programom ter zanimivim naborom gostij in gostov zvenečih imen, ki nosijo glas o festivalu po svetu, redno uvršča med najzanimivejše dogodke na zemeljski obli, zato naslednje leto nikar ne zamudite jubilejne 20. izdaje,« so sporočili organizatorji festivala.

V želji, da bi k sodelovanju in udeležbi festivala pritegnili tudi srednješolsko populacijo, so se organizatorji odločili z letošnjim letom festivalske datume premakniti na mesec junij.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2023 ob 7:32 Ejga gost

      Kar nekaj, to je nesmiselna nebuloza. Grosman pa se v grobu obrača, kaj so naredili iz njega, maškarado 1. klase in filme si ogleda 5 ljudi, ostali po šankih žlampajo in se zadevajo

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.07.2023 ob 7:40 Prlek gost

      Tak je, malo več kot 5 ljudi gleda filme, ostali se derejo kot živine v ozadju. Nimajo publike, zato pa so naredili na junij, pa je blo še manj. Edino te nekaj cvenka dobi lotmerški zakajenec T.lenuh od lenuhov

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.