https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tudi danes razglašeno oranžno vremensko opozorilo pred neurji

22.07.2023 ob 10:50  

Vremenoslovci za danes napovedujejo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Popoldne je za celo državo razglašeno oranžno vremensko opozorilo pred neurji. Ponovno so krajevno možni dolgotrajni nalivi, močni sunki vetra ter tudi toča.

Danes bo sprva delno jasno, sredi dneva bo oblačnost naraščala. Predvsem popoldne in zvečer bodo spet nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem in jugovzhodu do 28 stopinj Celzija.

V prvem delu noči bodo na jugu še posamezne plohe in nevihte, nato se bo ozračje umirilo, navaja Arso. 

Opozorilo

Vremenoslovci na Agenciji RS za okolje za popoldne in zvečer napovedujejo povečano verjetnost za krajevna neurja.

Tokrat bodo nevihte nastajale nad Slovenijo in bo njihova lokacija in čas nastanka še težje napovedljiva kot včeraj, ko so nevihtni sistemi nastali nad sosednjo Italijo in potovali proti našim krajem.

Ponovno so krajevno možni dolgotrajni nalivi, močni sunki vetra ter tudi toča opozarja Arso.

»Spet bodo nastali večji nevihtni sistemi, ki bodo imeli pretežno smer od zahoda proti vzhodu, močnejše supercelične nevihte pa se bodo pomikale proti jugovzhodu.

Krajevna neurja lahko nastanejo po vsej Sloveniji, še zlasti verjetna pa so na jugu države, kjer lahko ob veliki nestabilnosti ozračja lokalno pada tudi debela toča. Spet so možni tudi vetrolomi, poleg tega pa lahko pade večja količina dežja, zato lahko silovito narastejo in poplavijo posamezni hudourniški vodotoki. Ta pojav je najbolj verjeten na severovzhodu Slovenije, kjer vodotoki po včerajšnjem neurju ohranjajo velike pretoke,« opozarjajo na Meteoinfo Slovenija.

Jutri bo po nižinah v notranjosti sprva oblačno ali megleno, čez dan pa bo povečini sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju do 20, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

Obeti

V ponedeljek bo sončno in spet bolj vroče, pihal bo jugozahodnik. Zvečer v zahodni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta. V torek bo spremenljivo z nevihtami, navaja Arso.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2023 ob 12:50 Laci12 gost

      Same bedarije ter strašenje

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2023 ob 14:37 gost

        Spizdi iz portala pa se več ne oglašaj , ker si zabit kot telegraf štanga Ok manijak ! 12:50

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2023 ob 13:18 Nad prepadom gost

      primorske.si/kronika/zapeljala-s-ceste-in-ustavila-nad-prepadom

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2023 ob 14:59 gost

      Res več nevem kje bi lahko klestilo. Kajti že 10dni klesti po Sloveniji enim že 3krat. Občina kera je bila med prvimi na vrsti z neurjem in to ponoči turnišče je morala z sanacijo počakati ko pride debeli šerif občinski z morja. Kajti njemu je bilo prioriteta morje da si,,,,, rit,,, namoči. Ko jebe ostale občini kerim je zamakalo se en teden.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2023 ob 15:00 gost

      Tam so čakali če bi še kaj klestilo da nebi dvakrat pucali.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2023 ob 15:04 gost

        Ti pa nisi sposoben niti enkrat , ker si len , da od tebe smrdi , v stol si se pa že zakoreninil . .... bedakin beda šiptarska !!!!!! 15:00

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2023 ob 3:34 Temni oblaki gost

      zurnal24.si/slovenija/arso-sprozil-nov-alarm-to-nas-caka-danes-409367 zurnal24.si/svet/foto-silovito-neurje-na-balkanu-umrl-12-letnik-409369

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.