https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Transpak partner velikih pivovarjev, lani ustvarili 27 milijonov evrov prihodkov

27.07.2023 ob 6:00  

Murskosoboška družba Transpak, ki izdeluje pakirno, paletirno in transportno tehniko za proizvajalce pijač in hrane, svoje stroje prodaja velikanom, kot so Heineken, AB InBev, Carlsberg, Danone, Asahi, Irish Distillers, Baileys in Berglandmilch. Med večjimi trenutnimi projekti je opremljanje Heinekenove pivovarne v Namibiji. Lani je podjetje ustvarilo 27 milijonov evrov prihodkov, kar je sedem odstotkov več kot v letu pred tem.

Transpak večino izdelkov lastne blagovne znamke proda na svetovnem trgu; njihov največji in najstabilnejši trg je v državah Beneluksa. Proizvodnja in večina ostalih procesov potekajo na sedežu podjetja v Murski Soboti, imajo pa tudi podružnici v Dortmundu in Antwerpnu. Njuni nalogi sta iskanje strank in prodaja.

V Heinekenovi pivovarni v glavnem mestu Namibije Windhoek trenutno potekajo dela na enem od Transpakovih pomembnejših projektov v tem letu. Zanje izdelujejo poseben depaletizer novih steklenic. Za leto 2024 pa imajo v prestolnici te države na jugozahodu Afrike naročilo za celotno polnilno linijo zmogljivosti 15 tisoč steklenic na uro.

Eden večjih letošnjih projektov je bil za Transpak tudi izdelava stroja-robota za proizvajalca brezalkoholnih pijač Norbev na Severnem Irskem, kjer plastenke zlagajo na posebne plastične pladnje, "traye".

Podjetje Transpak je bilo ustanovljeno leta 1998. Direktor Frangež pravi, da so se morali takrat zelo potruditi, da so Nemce, Angleže in Francoze prepričali, da kupijo slovensko opremo. Začeli so s štirimi zaposlenimi, danes pa zaposlujejo več kot 130 ljudi, večinoma iz Pomurja. Polovica zaposlenih ima fakultetno izobrazbo.

"Znanje je za nas izjemno pomembna veščina, saj lahko le z njim - v kombinaciji z inovativnostjo - konkuriramo na svetovnih trgih, je prepričan Frangež. V Transpaku tako dela skoraj 30 inženirjev in več kot 50 monterjev, ki skupaj sestavljajo delovne ekipe.

Od začetka, ko je bilo podjetje ponudnik opreme za pakiranje in paletiranje, se je Transpak razvil v ponudnika celovitih rešitev, kjer izzive strank rešujejo tudi tako, da stopijo v vlogo integratorja. Če ima stranka denimo željo, da v Transpakov predlog rešitve vključi opremo drugega podjetja, naredijo tudi to, je za STA pojasnil Frangež in zaključil, da tako poskrbijo za kakovost, hkrati pa stranka dobi celovitejšo rešitev, tako rekoč "na ključ", piše STA.

Foto: FB Transpak, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2023 ob 6:55 gost

      Vupan Ka delavci na konci meseca tudi dobro mahnejo.....

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2023 ob 11:12 MojTeGuro gost

        1203e bruto...ka vsi ostali v prekmurskih proizvodnjah. Edino ovi ka životarijo na terenih, tisti dobijo...pa žlahte v skladišču.

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      27.07.2023 ob 13:00 gost

      Delavci so ustvarili in ne podjetje manj pa še direktorji velja za vse firme.Brez delavcev ste enostavno drek.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      27.07.2023 ob 13:35 enpajdašodpajdaša gost

      Slišal da se v namibiji zgodila tragedija. Ali kdo kaj ve

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.