https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: S povorko zaključili folklorni festival v Beltincih

24.07.2023 ob 11:00  

V beltinskem parku pri gradu se je ta konec tedna odvil tradicionalni 51. Mednarodni folklorni festival. Eden najstarejših folklornih festivalov v Sloveniji je vrhunec dosegel včeraj s povorko vseh skupin in srečanjem odraslih folklornih skupin.

V popoldanskih urah se je včeraj zaključil folklorni festival v Beltincih. Veliki finale je dosegel s povorko vseh skupin na čelu z domačo Plej bando in srečanjem odraslih folklornih skupin po izboru Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. 

"Spomin ostaja zgolj in samo, če se ponavlja. V srcu pa je bogat tisti, ki rad obuja spomine, ki spoštuje tradicijo in običaje. Kajti s tem, ko izkazujemo čast vsemu temu, ohranjamo to, pa čeprav znova in znova na enak način. Ravno zaradi tega, ker v Beltincih obstaja tako veselje, pogum in želja po tem, da se običaji in tradicija ter spomini iz leta v leto obujajo, ponavljajo in s tem ohranjajo, ima ta naš folklorni festival izjemen pomen za našo občino, regijo in družbo kot celoto. Še posebej v luči vrednot, ki jih ta praznik kulture ponotranja oziroma nosi s seboj. Vrednote, kot so druženje, povezovanje in sodelovanje ljudi," je med drugim v svojem nagovoru zbranim povedal župan Občine Beltince Marko Virag.

Na prazniku slovenske folklore so zraven domače skupine FS KUD Beltinci nastopile še naslednje skupine: FS Sava, Kranj, FS COF, Ljubljana, FS Ajda, KD Jožeta Paplerja, Besnica in FS KUD Oton Župančič, Vinica. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2023 ob 13:30 ......... gost

      dosadno več, uvjek jedni te isti, iste skupine itd. Klarinetist Ritlop pa v vseh pihalnih godbah, v vseh ansamblih, v vseh skupinah, skratka mužikaš ka ga nega, edini, ki se vsiljuje v vse muzičke bande!!!!!!!Samo če ešče nej kaj drugo vmes.

      12 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2023 ob 17:50 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2023 ob 13:44 gost

      Eno pa isto tudi ljudje eni pa isti. Res je narod butasti da po tolikih letih še vedno hodi na to prežvečeno prireditev.

      12 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2023 ob 14:35 obnovljivi vir gost

      Čestitke vsem in vsakemu posebej !V današnjem --modernem --času moraš imeti veliko volje in ljubezni ,da lahko kaj takega izvedeš kajti ljudje smo ...itd ! Res hvala da ste in ostajate zvesti svojemu izročilu !

      23 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2023 ob 17:36 KOMU FESTIVAL ??? gost

      Popolnoma isti kot 50 predhodnih, NOVOSTI nobenih temu bi se bolje reklo medsebojno DRUŽENJE kulturnih društev, (mij k vam pa vij nazaj k nam) žrtje in pitje zastonj in vmes malo HOPA, CUPA, to je na žalost vse. Obiskovalci popolnoma nepomembni, zapuščajo prizorišče, ko komaj pade noč HOPA CUPA konec, zdaj pa vsi lepo pridni in domov spat. Kako vam ni jasno organizatorji, da program festivala mora pritegniti obiskovalce, da vidijo nekaj novega, zanimivega ne 50 let eno te isto. Spremljevalnih prireditev popolnoma nobenih. Kje so tisti davni časi ko se je v pungradi marsikaj zgodilo, JA, marsištera deklica je nedužnost tam zgibijla .............................

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2023 ob 19:45 gost

      Ja, vej pa pri beltinskoj folklori so vsi okouli 50 lejt, vse familijarno. Samo oni pa nisce vec!

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.07.2023 ob 21:22 gost

      Jebenti, Lela je še vedno dobra baba! 😁

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.07.2023 ob 22:27 gost

      Ka slabo vijdis?

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2023 ob 23:06 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.