https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pripravili so zaključni dogodek v okviru operacije MOSTOVI

Rakičan, 22.07.2023 ob 7:00  

V prostorih RIS Dvorca Rakičan je potekal zaključni dogodek v okviru operacije MOSTOVI.

 

Na dogodku so predstavili različne načine vključevanja in integracije ranljivih skupin v svoje delo, razvoj novih storitev ter produktov. Predstavljena je bila storitev terapije s konji ter športno-rekreativno jahanje.

Izvedena je bila tudi okrogla miza o socialnem podjetništvu, kjer je govor tekel o načelih in aktualnih trendih na področju socialne ekonomije. Skupaj so iskali potenciale in konkretne možnosti za razvoj in delovanje socialnih podjetij v Pomurju ter navzočim predstavili nekaj primerov uspešnih zgodb iz lokalnega okolja.

Gostje okrogle mize so bili Goran Miloševič iz Eko-socialne kmetije Korenika, Sanja Zelko iz Društva Mozaik, Matej Verbajs iz Zveze paraplegikov Slovenije in Tomaž Rous iz socialnega podjetja ZRIRAP iz Beltincev.

Obiskovalci so lahko na stojnicah nakupili izdelke Eko-socialne kmetije Korenika, Naravne kozmetike Fajn, Eko izdelke socialnega podjetja ZRIRAP in Izdelke Društva Pomelaj iz Lendave.

Aktivnost je bila izvedena v okviru operacije MOSTOVI, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.