https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Ljutomer ob občinskem prazniku napoveduje pester program

Mladinski kulturni center (MKC) , 25.07.2023 ob 17:00  

V prostorih Mladinsko kulturnega centra (MKC) Ljutomer so v torek, 25. julija, na novinarski konferenci predstavili program prireditev in dogodkov, ki bodo potekali v okviru 67. praznika občine Ljutomer.

Občina Ljutomer ob svojem 67. prazniku prireja slavje, ki se bo odvijalo kar en mesec. »Ponosni smo na vse prleške vrednote, ki jih v zadnjih letih res zelo poudarjamo, v letošnjem letu tudi zeleno pismenost. Letos slavimo 150. obletnico 1. slovenskega tabora, 130. obletnico povezane gledališke dejavnosti in še marsikatero. S tem dokazujemo, da v občini Ljutomer živimo izjemno bogati ljudje po srcu. To se kaže tudi v pestrem dogajanju, ki nas čaka v mesecu juliju in avgustu,« je uvodoma povedala županja Občine Ljutomer Olga Karba.

V prleški »prestolnici« in okolici se bo ob občinskem prazniku zvrstilo več kot 50 dogodkov in prireditev. Prireditve se začnejo ta četrtek, 27. julija in bodo trajale vse do vključno nedelje, 26. avgusta. V tem obdobju se bodo odvili številni kulturni, športni, gospodarski in zabavni dogodki, kjer lahko vsak obiskovalec najde nekaj zase, je dodala ljutomerska županja Karba.

Na uvodnem dnevu bo poudarek na Moči umetnosti: unikat in boj. V galeriji Miro Persolja Art Gallery bodo razkrili unikat francoske modne hiše Louis Vuitton, zvečer pa bo predvajan film Bratje v vojni.

Ob dnevu turizma, 29. junija, bo potekalo 2. tekmovanje v kuhanju gasilske kisle župe in odprtje več prenovljenih cest. V Biotermah Mala Nedelja bo potekala tržnica lokalnih dobrot ob živi glasbi. Prav tako bo za obiskovalce brezplačno kopanje na letnem kopališču med 18. in 21. uro, pove Jožica Polajnko iz Bioterm.

V nedeljo, 30. julija, je na sporedu dan športa, ki bo obarvan kolesarsko in kasaško. Aleš Ploj iz Športne zveze Ljutomer pove, da je na dan športa zjutraj planiran "Tour de Lotmerk", ki bo imel začetek in konec na Letnem kopališču v Ljutomeru. Za kolesarje bodo na voljo tri težavnostne trase. Popoldan bodo na Letnem kopališču Ljutomer potekale vodne igre in prikaz reševanja iz vode. V sklopu športne nedelje bodo potekale tudi kasaške dirke in dirka "Najhitrejša v sulkiju" pod pokroviteljstvom županje, pove Branko Kristl, predsednik gospodarske komisije Kasaškega Kluba Ljutomer.

V nedeljo se bo odvilo tudi več dogodkov za otroke. V Parku 1. slovenskega tabora bo potekala animacija za otroke, poslikava obraza, kreativne delavnice, pravljični kotiček, lov na zaklad in peka palačink.

31. julija je na sporedu dan gledališkega jubileja, ko bodo med drugim otvorili razstavo ob 120-letnici povezane gledališke dejavnosti in s praznovanjem obeležili visok jubilej. Prvi avgustovski dan bo namenjen kulturi v pesmi, besedi in dosežkih. Kot pove Vesna Laissani, direktorica Splošne knjižnice Ljutomer, bo v njihovi organizaciji potekalo več dogodkov, med drugim pripravljajo pravljično uro pod hrasti, v sklopu dneva gledališkega jubileja pravljično uro s peko hrustljavih pic in kreativno delavnico na temo zelene pismenosti. Ob dnevu kulture bodo podeljene Miklošičeve nagrade in priznanja za leto 2023.

Sreda, 2. avgusta, je namenjena dnevu druženja pod sloganom hvaležni en za drugega, ko se bo odvil 6. turnir v balinanju in ribiško srečanje. Potekala bo tudi županjina pisarna pod stoletnimi hrasti in občina na prostem.

Dan gospodarstva s poudarkom na podjetnih nekoč, danes in vnaprej se bo odvijal v četrtek, 3. avgusta. V sklepu tega dne bo potekala predstavitev ponudbe Okusi Prlekijo in zeliščna tržnica ter delavnica spoznavanja zelišč za otroke. Za obiskovalce v MKC Ljutomer pripravljajo praktično delavnico o uporabi aplikacije e-Davki.

Na sedežu OOZ Ljutomer bo potekala okrogla miza »Pot do višje dodane vrednosti v turizmu«. Območna obrtniška zbornica Ljutomer na Glavnem trgu Ljutomeru prireja slavnostna podelitev Obrtnik leta 2023 in obeležitev 55-letnice OOZ, pove sekretar OOZ Ljutomer Damjan Štibler.

Slavnostni dan ponosni in pripadni Prleki bo potekal v petek, 4. avgusta, ko se bo ob 20. uri v Parku 1. slovenskega tabora odvijala slavnostna prireditev ob 67. prazniku Občine Ljutomer, na kateri bodo podelili nagrade in priznanja občine. Glasbena gostja bo Eva Boto. V MKC Ljutomer bo potekal koncert elektronske glasbe Cooltura Electronika.

V soboto, 5. avgusta, pripravljajo Prleški sejem s kulturnim programom in nagovori, postavitvijo klopotca in programom za otroke. Glasbeni gostje bodo Prleški kvintet, Dejan Dogaja Band, Leopold I. in Domen Kumer & Skater.

V organizaciji turističnega društva Stara cesta bodo v sklopu dneva dediščine v nedeljo, 6. avgusta, potekale XXII. Sodobne rimske igre z delavnicami in stojnicami. V soboto, 12. avgusta, se bo v sklopu dneva generacij odvil že 10. nočni turnir v odbojki na mivki.

V sklopu občinskega praznovanja bo potekal tudi festival Frejcejt v organizaciji Prleškega študentskega kluba. Kot pove Tomaž Sagaj, bo festival potekal od četrtka, 24. avgusta, do sobote, 26. avgusta. Tekom tridnevnega dogajanja se bodo odvile številne aktivnosti, med drugim pripravljajo družabne igre, pubkviz in kino pod zvezdami, ko bodo v četrtek zvečer predvajali filmčke dijakov GFML in celovečerec Gremo mi po svoje. V petek pripravljajo stand up, nastopila bosta Martina Ipša in Matjaž Javšnik. V sobotnem delu festivala bodo na sporedu športni turnirji in kulinarični kotiček v sklopu katerega vas bodo foodtrucki in ponudniki s svojimi specialitetami popeljali po različnih koncih sveta. Zvečer pa na Letnem kopališču Ljutomer pripravljajo koncert skupin Zmelkoow in Koala Voice.

V času praznovanja občine so občankam in občanom na voljo številne ugodnosti, med drugim prost vstop na Letno kopališče Ljutomer v nedeljo, 30. julija, možnost pridobitve brezplačne letne članarine v ljutomerski knjižnici in odpis zamudnin v torek, 1. avgusta. V Parku generala Maistra bodo od 31. julija do 4. avgusta vsak dan med 16. in 20.30 na voljo napihljiva igrala za najmlajše.

Celoten program dogodkov objavljamo spodaj:

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2023 ob 17:38 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      25.07.2023 ob 18:15 gost

      Ja kdo vam izbira nastopajoče glasbene skupine? Katastrofa👎🏻

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      25.07.2023 ob 18:29 Prlek gost

      OLGAAA PA KAJ JE S T!ABO???? PERSOLJA??Sramota od tebe,da podpiraš ķičastega umetnika? Kolko akademikov maš,pa te niti blizik ni blo,ko so imeli razstavo? Prlekov? Keko si po v žep dobila??? Kaj ima on kot zasebnik tu? 1 tork in sredo? Pa saj to nemre biti res?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      25.07.2023 ob 18:31 Mateja gost

      Persolja je molar,slabši od Ficka. Raje poglejte,kaj dela njena sestra tu? Obcina ni več to kar je bila, kriva pa je samo županja,ker predolgo na prestolu

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      25.07.2023 ob 18:38 Mateja gost

      Persolja je slabši molar od Ficka., da ne bo pomote,ne mislim akademika Mitja. Gospoda molarja.Kaj le tu dela sestra od Olge ,tega se je za vprašati. Predolgo je na prestolu pa več nima zdrave pameti

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      25.07.2023 ob 19:37 Pista gost

      Predugo je županja,kak se sama tou ne zaveda?

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.