https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Brez elektrike še vedno 800 odjemalcev

26.07.2023 ob 14:30  

Močne nevihte z vetrom, ki so v zadnjih dneh zajele severovzhodni del Slovenije, so na celotnem oskrbnem območju družbe Elektro Maribor povzročile okvare električnega omrežja tako na srednje napetostnem kot tudi na nizko napetostnem omrežju.

Razmere so bile zelo hude, saj je bilo kar 44.000 odjemalcev brez oskrbe z električno energijo. Na spletni strani družbe sproti obveščajo, koliko odjemalcev je v danem trenutku brez napajanja z električno energijo.

Danes ob 14. uri je bilo še okoli 800 odjemalcev brez napajanja z električno energijo.

S preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev skušajo zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo. Če ne bo nepredvidenih vremenskih dogodkov, planirajo okvare, ki so na srednje napetostnem omrežju, danes odpraviti. Na nizko napetostnem omrežju bo za odpravo okvar potrebno nekoliko več časa. Ker so škode na električnem omrežju zelo kompleksne in posledično tudi zelo nevarne (veliko podrtih dreves na električno omrežje in veliko podrtih stojnih mest), še enkrat prosijo uporabnike za strpnost, da lahko njihovi monterji opravijo svoje delo ustrezno kvalitetno in predvsem brez kakršnih koli nesreč.

O izpadih in okvarah na omrežju so obvestili tako lokalne skupnosti in Center za obveščanje in civilno zaščito. Prav tako so vsa obvestila objavljena tudi na njihovi spletni strani.

Družba je zagotovila ves razpoložljivi kader. Prav tako so dodatno angažirali tudi vse možne zunanje izvajalce, ki so bili pripravljeni priskočiti na pomoč. Zavedajo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo in vseh nevšečnosti, ki jih prekinitev napajanja z električno energijo prinese s seboj. Uporabnike prosijo za razumevanje in prosimo, da ravnajo z napravami z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo, so sporočili iz Elektra Maribor d.d.

FOTO: Elektro Maribor d.d. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2023 ob 15:50 Karel K. gost

      Danes si brez ekektrike kot če nebi imel nog, elektrika ni več luksuz, tudi ne za tiste, kateri rjaši gojijo tulpike ob Muri, kot pa da bi dovolili gradnjo hidroelektrarn, katerih ja na zgornjem toku Mure v Avstriji nešteto. Kljub elektrarnam bi lahko tudi tulpike rasle na bregovih Mure, vendar je pač ta okoljski fanatizem prerasel že vse meje koristnega, nekoč se bodo zanamci temu smejali.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.07.2023 ob 19:10 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2023 ob 15:55 Karel K. gost

      Ob teh neurjih nekateri vremenarji in samozvani strokovnjaki pravijo, da je na primer temperatura 40 stopinj celzija na nekaterih mestih bila tudi pred 40. leti. Torej ni nič posebnega to danes. V zgodovini zemlje se je podnebje še stokrat in več menjalo iz ene v drugo skrajnost, bila so neurja potresi, vulkani požari. Temu človek ne more pomagati, zemlja itak ni večna, enkrat bo postala pusta krogla tavajoča po svoji tirnici v vesolju. Edino kar lahko iz okoljskega vidika človek pomaga, da ne odmetava odpadkov vsepovsod, posamično in množično, da ne onesnaži pitne vode in rodovitne zemlje.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.07.2023 ob 21:59 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.07.2023 ob 21:59 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.