https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kmalu opozorilni sms pred neurjem

31.07.2023 ob 16:25  

Sistem javnega obveščanja in alarmiranja ob neurjih in nesrečah bo predvidoma zaživel jeseni, so sporočili z ministrstva za digitalno preobrazbo. 

Na ministrstvu so ob tem spomnili, da bi morala biti direktiva EU o evropskem zakoniku o elektronskih komunikacijah v slovenski pravni red prenesena do 21. decembra 2020, a je bila prenesena šele v času aktualne vlade. Omenjena direktiva je bila v slovenski pravni red prenesena z zakonom o elektronskih komunikacijah, ki ga je v DZ vložila SDS, in je bil sprejet septembra lani.

Direktiva članicam EU med drugim nalaga, da zagotovijo, da ponudniki mobilnih medosebnih komunikacijskih storitev na podlagi številke posredujejo javna opozorila končnim uporabnikom. Zaradi zamude pri prenosu direktive je v Sloveniji prišlo tudi do zamude pri vzpostavitvi sistema javnega obveščanja in alarmiranja preko mobilnih operaterjev, so pojasnili na ministrstvu za digitalno preobrazbo.

Za pripravo osnutka uredbe o vzpostavitvi in zagotavljanju sistema javnega obveščanja in alarmiranja so ustanovili medresorsko delovno skupino, v kateri ministrstvo sodeluje z Upravo RS za zaščito in reševanje in Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve RS.

Po pripravi so osnutek uredbe na ministrstvu 22. junija predložili v 30-dnevno javno obravnavo, ki so ga "zaradi zagotovitve čim bolj kakovostne javne obravnave kljub poletnim mesecem podaljšali do konca avgusta". Tako pričakujejo, da bo uredba na vladi sprejeta zgodaj jeseni. Zakonski rok za začetek delovanja je 10. november 2023.

Glede na navedeno pričakujejo, da bodo mobilni operaterji nemudoma po sprejetju uredbe začeli z vsemi potrebnimi aktivnosti za implementacijo sistema v praksi ter da bodo prebivalci v primeru neurij in drugih nesreč čim prej dobili sporočila na svoje mobilne telefone.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo bo v celoti financiralo vzpostavitev in vzdrževanje sistema javnega obveščanja in alarmiranja za zagotavljanje storitev posredovanja opozorilnih obvestil na vseh območjih, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2023 ob 18:57 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2023 ob 20:31 vlado gost

      Jutri naj bo letalo v Mariboru čim prej pripravljeno. Pravočasno pa naj začnejo zvoniti v vseh cerkvah, ko bodo oblaki nad Pomurjem. Upajmo, da bo pomagalo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2023 ob 21:40 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.08.2023 ob 6:42 psihoza gost

      ustvarjanje izrednih razmer nič drugo...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.08.2023 ob 13:08 KJ gost

      Vse ostale stvari so sprejemali po hitrih skorajda postopkih kot v vojnih razmerah. A pri tem pa rabijo nečem koliko razprav in mnenj. Raje naj rečejo to ni naša prioriteta. Oziroma je..... se nam ali narodu vse uniči katera od naravnih katastrof. Oni bodo že obljubili pomoč, ki je pa upravičenci nikoli ne bodo videli.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.