https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zvečer lahko pričakujemo močnejše nevihte in tudi točo

01.08.2023 ob 8:00  

Danes popoldne, zvečer in v prvem delu noči bodo možna neurja z močnimi sunki vetra, močnejšimi nalivi in krajevno točo, napovedujejo vremenoslovci. Oranžno opozorilo so izdali za vso Slovenijo. Plohe in nevihte se bodo sprva začele pojavljati na severu države, zvečer pa se bodo razširile nad vso Slovenijo. 

Danes bo deloma sončno, pihal bo jugozahodnik. Sredi dneva in popoldne bodo na severu nastale plohe in nevihte, ki pa se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo.

Lokalno bodo možna neurja z močnimi sunki vetra, močnejšimi nalivi, krajevno tudi točo in udari strel, so zapisali na Agenciji RS za okolje. Udari strel lahko zanetijo požare, toča pa lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih lahko nastanejo poplave. Med nevihto naj se ljudje ne zadržujejo na izpostavljenih mestih, saj je udar strele lahko smrtno nevaren, opozarjajo. 

 

Obeti 

Jutri zjutraj bo v notranjosti megleno. Čez dan bo povečini sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija. V četrtek bo deloma jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo ponovno nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, so še zapisali. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2023 ob 16:50 Vlado gost

      Letalo proti toči naj čimprej leti in posreduje pa tudi zvonovi malo koristijo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.08.2023 ob 21:30 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.