https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Dars oddal vlogo za širitev avtoceste

01.08.2023 ob 9:20  

Zastoje na štajerski in primorski avtocesti bo Dars skušal reševati s širitvijo, odstavni pas želijo preurediti v vozni pas. 

Na Darsu so za Radio Slovenija potrdili, da so zaprosili za okoljevarstveno dovoljenje za širitev štajerske avtoceste. Vloga za štajersko avtocesto je že na ministrstvu za okolje, za primorsko pa naj bi jo oddali še v tem mesecu. Projekt vključuje avtocestni odsek med Domžalami in Ljubljano ter med Ljubljano in Vrhniko.

Eden od ključnih korakov širitve je pridobitev pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja, šele nato bodo lahko začeli z deli. Če bo šlo vse po načrtih, na Darsu pravijo, da bi se lahko dela začela čez dve leti, leta 2025. Načrtovana dela so obsežna, zato bodo delali ob vzpostavitvi zapor in hkrati delno omejitvi prometa.

Gradnja tretjega pasu na štajerski avtocestni vpadnici je bila do sedaj prestavljena za nedoločen čas, saj so se na Agenciji za okolje (Arso) sodločili, da je za poseg treba izvesti presojo vplivov na okolje, in sicer zaradi obremenjenosti s hrupom in zaradi posegov na vodna zemljišča.

NEkdanji minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je sicer na začetku svojega mandata leta 2020 zagotovil, da bo tretji pas končan do konca leta 2022. Cena gradnje tretjega pasu je bila takrat postavljena na dobrih 36 milijonov, piše rtvslo.si.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2023 ob 10:34 AAAAAAAAAAAAA gost

      Ge je pa odstavni na Pomurski avtocesti do Maribora, aja po šumi pa po njivaj.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2023 ob 18:44 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.08.2023 ob 11:18 gost

      V tvojo glavi je reden odstavki pas,samo se ne zavedaš siromak.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.08.2023 ob 12:44 Tomaž gost

      Treba je izbrati takega ponudnika,ki bo delal ponoči in z cim manj zastoji.Zgledujte se po Italjanih 20 kilometrski odsek dvopasovnive star asfalt odstranili popravili cestišče in na novo preplastili od 18- 6 ure zjutraj je bilo odprto in promet je bil neoviran.Pri nad bodo pa packali pol leta zato da bodo prikazali veliko stroskov in posledično se bo dvignila cestnina,vinjeta pa še zastoji bodo.Banda pokvarjena nesposobna samo kradejo.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2023 ob 14:24 gost

        Tretji pas od Domžal in Vrhnike proti Ljubljani bodo gradili več let domači izvajalci. Ob katastrofalnih zastojih, korupciji in kupu naknadno ugotovljenih napak. Še x-krat videno.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.08.2023 ob 13:54 gost

      Nej Štejf nej san se pelo, ka neman vinjete za biciklin,ges san nej tak kak tij,ka si nemreš vinjete kupiti pa se cijaziš po lokalnih cestah,tele mamino, vej se pa poznamo,taka ne pametuvli ći ne vejš.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.08.2023 ob 17:23 gost

      Minister Janševe vlade je postavil datum za širitev avtoceste 2022. Ta debil ni računal da izgubi volitve in nerealizirano širitev avtoceste. Je pa njegova vlada vedela pospraviti denar krega so izčrpali iz evropske unije. Sedanja vlada se pa zdaj mora zadolžiti za ta projekt. Ker je prejšnja vlada ta denar razdelila oligarhom tajkunom lobistom prijateljem januša groznega.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.08.2023 ob 17:27 gost

      Pri nas se te gradnje vlečejo zato tako dolgo ker so vsi in res vsi delavci od juga. Tam pa je ena od zapovedi,,,, kjer se dela beži vstran da ne boš v napotu.,,,,,,,.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.08.2023 ob 17:30 gost

      Prav imaš ali pa podpiraj lopato da se ne zvezne. Pomočniki bagera morajo delati samo ko bager ne dela to pa je samo ko je malica.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2023 ob 22:30 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.