https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Poplave v Bakovcih, Veržeju in naselju Krapje

07.08.2023 ob 19:00  

Čeprav reka Mura počasi upada, imajo občani v vaseh ob Muri še vedno težave s podtalnico in poplavljanjem potokov. Visoka voda je v zadnjih dneh zalila več kleti, garaž in hiš ter poplavila ceste. 

 

Po prvih ocenah republiške agencije za okolje (Arso) so bili v času od 3. avgusta zvečer do 7. avgusta zjutraj preseženi rekordni pretoki na približno 25 vodomernih postajah po državi. Med njimi so številne postaje na rekah s povirjem na širšem območju Kamniško-Savinjskih Alp in Škofjeloškega hribovja ter na Muri in Savi v srednjem toku.

Reka Mura med Dokležovjem in Veržejem 

"Reka Mura v Gornji Radgoni od jutra hitro upada, poplavljene površine znotraj protipoplavnih nasipov se v zgornjem in srednjem toku zmanjšujejo. Mura v zadnjih urah hitreje upada tudi v spodnjem toku," poroča Arso.

Komunala javno podjetje Murska Sobota pa je med tem danes obveščala, da zaradi poplavljanja potokov Mokoš in Dobel, prihaja do motenj v delovanju kanalizacijskega sistema v naseljih Satahovci, Bakovci, Krog in Pušča.

Poplave v Bakovcih 

V Bakovcih največ preglavic povzroča potok Mokoš, saj je voda dosegala že več hiš. 

Težave povzroča razlitje potoka Mokoš. 

 

 Poplavilo nogometno igrišče v Bakovcih.

"Gasilci PGD Bakovci s svojo maksimalno usposobljenostjo, zmožnostmi in opremo ter s sodelovanjem ter pomočjo sosednjih društev ter sodelovanjem z MO MS, CZ MO MS, GZ MO MS in KS Bakovci ta trenutek vse sile napenjamo v reševanje situacije, ki je nastala. Vse razpoložljive črpalke na terenu pri zapornicah prečrpavajo vodo preko nasipa v Muro. Ostali pomagajo s postavitvijo vreč ter prečrpavanjem po vasi.

Prepotrebne velike črpalke s strani CZ ta trenutek ne moremo dobiti, saj se nahajajo na terenu kjer jih potrebujejo mnogo bolj. Tega se gasilci ter vsi organi višje dobro zavedamo, razumemo pa potrebe po njih na še bolj kritičnih območjih," pojasni namestnica poveljnika PGD Bakovci Tamara Majerič.

Poplave v Veržeju

Pod vodo je tudi nogometno igrišče v Veržeju.

Krapje

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Tilen Wohlgemut in Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.