https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Te ugodnosti lahko izkoristite pri Fursu ob poplavah

08.08.2023 ob 12:15  

Po vladnem odloku o začasnih ukrepih v upravnih zadevah za preprečevanje posledic poplav, ki so prizadele Slovenijo, boste lahko do 5. septembra malo lažje poslovali tudi s finančno upravo, piše časnik Finance.

Lažje poslovanje s finančno upravo do 5. septembra omogoča:

  • vloge je mogoče vložiti na kateremkoli finančnem uradu,
  • omogočeno je vlaganje vlog po elektronski poti brez kvalificiranega elektronskega podpisa (razen, če zakon določa obvezno vlaganje vlog prek eDavkov),
  • za sedem dni se podaljšujejo vsi procesni roki (na primer za vložitev pritožbe, dopolnitev zadeve in podobno) in
  • omogočata se podaljšanje roka za izpolnitev materialnih obveznosti ter podaljšanje roka za izdajo odločbe. 

Druge možnosti za lažje poslovanje

Predlaganje obračunov po poteku predpisanega roka in predložitev davčne napovedi po poteku predpisanega roka: v teh primerih lahko zavezanci vložijo predlog za predložitev obračunov in napovedi po poteku zakonskega roka, iz opravičljivih razlogov. Predlog mora biti vložen v osmih dneh od dneva, ko je prenehal vzrok, zaradi katerega je v zamudi, vendar najpozneje v treh mesecih od dneva, ko je potekel rok za predložitev obračuna oziroma napovedi.

Davke lahko odplačate tudi v obrokih

Možnost vložitve vloge za ugodnejše odplačevanje davkov:

  • fizične osebe - plačilo v treh mesečnih obrokih za davke, ki se ne nanašajo na opravljanje dejavnosti brez izpolnjevanja pogojev, ter plačilo davka v največ 24 mesečnih obrokih ali odlog plačila za 24 mesecev iz razloga ogroženosti preživljanja in
  • poslovni subjekti - plačilo davka v največ 24 mesečnih obrokih ali odlog plačila za 24 mesecev iz razloga grožnje hujše gospodarske škode.

Furs lahko fizičnim osebam v izjemnih primerih davek tudi delno ali v celoti odpiše.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2023 ob 15:03 gost

      Furs ti nič nebo pustil. Ker bos prej ko slej moral plačati.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.