https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Popoldne plohe in nevihte, možna razlivanja na najbolj prizadetih območjih

09.08.2023 ob 10:10  

Vremenoslovci za danes napovedujejo sprva delno jasno, čez dan bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bodo v severni polovici Slovenije krajevne plohe in nevihte, ob tem lahko narastejo posamezne manjše reke in hudourniki.

Danes bo sprva delno jasno, čez dan bo zmerno do pretežno oblačno. Več sonca bo v južni Sloveniji. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici države krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Vremenoslovci ob tem opozarjajo, da lahko ob krajevnih plohah in nevihtah narastejo posamezne manjše reke in hudourniki, zlasti v severni polovici Slovenije. Ob padavinah lahko pride do razlivanja padavinske in zaledne vode na v poplavah najbolj prizadetih območjih.

V naslednjih dneh se bo vodnatost rek sicer zmanjševala. Reke v porečjih Mure, Drave, Savinje, Kamniške Bistrice, Kokre, Krke in Ljubljanice ter Sava Dolinka in Sava srednjem in spodnjem toku imajo velike pretoke, drugod so pretoki rek srednji. Poplavljene površine na Ljubljanskem barju se zmanjšujejo, še poroča Arso.

Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva zmerno oblačno, po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Čez dan se bo delno razjasnilo. Popoldne lahko nastane kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Obeti

V petek in soboto bo sončno in postopno topleje.

Biovreme

Danes bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen, kazal se bo kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in utrujenost. V četrtek bo vremenska obremenitev popustila, navaja Arso.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.