https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Šestan: »Napotovanje na teren poteka brez težav«

13.08.2023 ob 12:30  

V aplikaciji Poplave 2023 je trenutno prijavljenih več kot 30.000 ljudi, samo danes ponoči so dobili prijave za napotitev 90 različnih skupin. Napotovanje na teren poteka brez težav, prav tako prostovoljci upoštevajo z odredbo izdane omejitve, je na današnji novinarski konferenci povedal poveljnik Civilne zaščite Srečno Šestan.

Potem, ko so v soboto na kontroli točki v Mozirju zaznali nekaj težav zaradi gobarjev in turistov, danes policisti niso zaznali "niti ene". Območja z omejenim dostopom so sicer Črna na Koroškem, Mežica, Solčava, Luče, Mozirje in naselja proti Ljubnemu ob Savinji. Nekateri prostovoljci iz aplikacije so na vrsto prišli že v soboto, drugi danes, nekateri pa bodo v ponedeljek, je povedal Šestan.

Na posameznih območjih ocenjujejo, da "gre tako dobro", da bodo po prazniku razmišljali o zmanjševanju števila prostovoljcev in ostalih struktur ter na teren spustili težke stroje, mehanizacijo in predvsem gasilske enote.

Šestan se je zahvalil vsem prostovoljcem, ki kakorkoli na kakršenkoli način pomagajo, in še posebej, ker upoštevajo omejitve. Ob tem je vse zainteresirane za pomoč ponovno pozval, naj se prijavilo le preko aplikacije, na teren pa prihajajo primerno opremljeni. To pomeni obuti v gumijaste škornje ali pohodne čevlje, s seboj pa naj imajo tudi močnejše rokavice, hrano in pijačo za lastne potrebe. "Ker ne smemo obremenjevati lokalne skupnosti s tem, da še hrano pripravljajo," je pojasnil. 

Na prizadetih območjih je hrane dovolj, zato naj se je tja ne dostavlja. "Edina odprta točka je še škofijska Karitas, ampak tudi tam prosijo, da se prej informirajo, saj imajo še nekaj prostih kapacitet v skladiščnih in bodo tudi nekaj hrane sprejeli," je pozval Šestan.

Tudi zdravil je na vseh prizadetih območjih dovolj, je zanikal informacije, ki so se pojavile v nekaterih medijih, da naj bi na Koroškem primanjkovalo zdravil. "Tudi če bi bila kakšna potreba, ni nobene težave, še vedno imamo zračni most, zdaj imamo tudi dostopnost po tleh, tako da tukaj jaz ne vidim nobenih težav," je dejal.

Ekipe na terenu so na teh območjih pregledale stanje mostov. Za veliko mostov so občine skupaj s posebno komisijo ocenile, da novih ne bi postavljale, saj za to ni primerne lokacije ali bi novi oviral obnovo starega. "Zaenkrat kaže, da bo šlo skozi brez kakšne pretirane količine teh mostov," je dejal Šestan. Vseeno pa nekaj mostov postavljajo, denimo na Prevaljah in v Mežici. V Škofji Loki pa dva mostova popravljajo pripadniki italijanske vojske in civilne zaščite, poroča STA.

Material za poškodovane vodovode pa mora naročiti koncesionar, saj točno ve, kje ga bo dobil. Šestan pove, da gre strošek tega materiala v strošek intervencije, saj je voda eden od osnovnih življenjskih pogojev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2023 ob 14:53 P. gost

      Naša gradbena podjetja bi se lahko zgledovali po Nemcih . Ne pa , da nobena cestna dela niso opravljena prej kot v pol leta !

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.08.2023 ob 21:51 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.08.2023 ob 22:14 Fursu davek, podjetju kazen gost

        zurnal24/pod-streho/nepremicnine/oddajate-na-crno-furs-bo-po-novem-avtomatsko-dobil-podatke 24ur.com/novice/slovenija/dan-solidarnosti-koliko-bo-placano-praznicno-delo

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2023 ob 15:09 V. gost

      8. marec naj bi pomagal pri sanaciji poplav , a ni fotografij .... S pomočjo prizadetim na terenu in 8. marcom je tako kot z Maslešovo diplomo . Na pravnemu faksu v Sarajevu je sicer diplomiral , a ne ve katera diploma od vseh predloženih ni ponarejena . Tako 8. marec ne potrebuje slik , ker je tudi Masleša diplomiral brez diplome .

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.08.2023 ob 15:32 gost

      hi,hi,hi,hi pa še res je- ....V. !!!!!!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.08.2023 ob 16:01 Karel K. gost

      Kaj pa Ljubljanski "drekovod", ni več o tej pokrajini ljubljanski poročil, morda Ljubljančanmi zdaj pijejo to vodo. Nika Kovač opravlja neko koristno delo, dajte no ljudje, saj se pa ona me more pripogniti, ne pa da bi z lopato delala, ker je faolasta, nič koristnega ne zna delati le lapati zna, pa tisti Jenul, pa Jarčeva, ki je nadrla Janšo in je postala junakinja titoističnega dela. Nemci poznajo organizacijo dela, oni delajo 8 ur, pa ne da bi se razmetavali ampak delajo organizirano, pa tudi most znajo v delavnici narediti tako, da ni problema na terenu8 pri sestavljanju. Tisti eden obrtnik slovenski je kar hitro naredil most, zagotovo to niso sposobna titoisitčni eliti privilegirana podjetja, saj ta nimajo sposobnih vodstvenih in konstrukterskih ljudi, vse to opravljajo ljudje kateri so končali družboslovje, politologijo ali obramboslovje. Strojništvo pa se ne da opravljati z znanjem slovenskega politikantskega družboslovja.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.08.2023 ob 16:19 gost

        Karel naj jo le pijejo ! Levi so pač !Če njim ni do čiste pitne vode , zakaj bi se pa mi borili in se žrtvovali za njih . Naj tiste r.ti polagajo na sedežni , morda bodo pa ležali v bolnišnicah .....

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.08.2023 ob 16:21 gost

      Z drekovodom je vse ok tako Ljubljanski opankar ! Golob pa pač pogleda vstran .

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.08.2023 ob 16:33 vvvvvvvvv gost

      A nebi bilo bolje npr. razglasitiprvo soboto v oktobru kot solidarnostno in bi na tak način nabrali na stotine miljonov za obnovo , podobno kot za Posočje ob potresu .

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.08.2023 ob 18:39 A. gost

      Posledica katastrofalne ujme so slovenskim volivcem pridelali izvoljeni Kučanovi kadri v vladi in parlamentu , svoje so k tej posledici prispevali , pa še večina z volilno pravico na referendumu . Po toči jokat je prepozno , ker bi pamet morali uporabiti že pred točo na volitvah . Zelo draga , boleča izjušnja in šola .

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.08.2023 ob 22:51 turizem gost

      turizam.njuskalo.hr/hrvatska/vir/600-m-od-plaze-stan-idealan-za-obitelje-za-24ur.com/novice/tujina/slovenski-turisti-o-cenah-in-kvaliteti-storitev-v-dalmaciji

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.