https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Aeternum, Edna in Zlata žila sklenili Jenamena fest

Športni park Črenšovci, 20.08.2023 ob 9:45  

Letošnji Jenamena fest, festival rokodelstva, domače obrti, kulture in kulinarike, je vpričo preteklih dogodkov ujm in poplav potekal le en dan. Prav tako je bil festival dobrodelen, saj bodo z zbranimi sredstvi pomagali oškodovanim v nedavnih poplavah.


Dogajanje Jenamena festa je bilo letos, z izjemo Jenamena počitnic, strnjeno v en dan, a zato nič manj pestro. Obiskovalci so se lahko preizkusili v različnih športih, se zabavali ob gledaliških predstavah in glasbenih nastopih.

V dopoldanskem času je poteklo Jenamena senje s predstavitvijo starih obrti in rokodelstva na stojnicah. »Kulinarični kaut« je obiskovalcem ponudil priložnost degustacijske pokušine različnih domačih jedi. Starejši so se zbrali na družabnem srečanju, ki ga je popestrila glasbena skupina Belmura. Tekom dneva pa je za dobro glasbeno vzdušje poskrbel tudi Ansambel Aktual.

Na jenamena kaulaj, kulinarični ponudbi »starih« jedi, so obiskovalci imeli možnost okušati nekdanje jedi, ki so bile stalnica vsakdanje ali praznične kuhinje v naših krajih. Na jenamena kaulaj je zadišal graj na zelji, graj na kaši, mlejčne ugorke, bujta repa, prekmurska gibanica …

V večernih urah pa je sledil glasbeni večer na prostem. Na odru pod zvezdami sta obiskovalce z glasbenim programom nagovorili domači glasbeni skupini Edna in moški vokalni kvintet Aeternum, sicer stalnici Jenamena festa.

Obiskovalci so z veseljem prisluhnili Êdni, ki so predstavili svoj nov album Slovo rdeče, ki prinaša predvsem ljubezenske skladbe. Glasba je na mestih pretanjena, tenkočutna ali v kontrastu močna in prodorna, ponekod tudi zabavna, plesna.

Moški vokalni kvintet Aeternum je obiskovalcem Jenamena fest znan in domač. Obiskovalce so tudi tokrat očarali na edinstven način.

Festival pa se je zaključil z Jenamena veselica s skupino Zlata žila.

Vsi sodelujoči in obiskovalci so bili povabljeni k donaciji dobrodelnih prispevkov, izkupiček pa bo namenjen prizadetim v nedavnih poplavah. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2023 ob 10:17 krapje gost

      Ka je to za besede jenamena tou boug ne razmi budale Črensovske

      16 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.08.2023 ob 10:52 Bbb gost

        Krapje za takse idiote kak si tij je samo tipkovnica. Pomoje te se drugi hranijo ker se sam neves.

        13 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      20.08.2023 ob 10:46 gost

      Krapje, budala si tij či nemaš kaj drugoga delati kak bedarije pijsati se z glavao v zijd zaletavli lejko de ti baokše te kaj.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      20.08.2023 ob 10:55 tyson gost

      krapje, čoban eden, budalo te napravilo, drislavec

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      20.08.2023 ob 11:39 Bumbar gost

      L od Langaša nej bil trdi kak bat. Nikoli več

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      20.08.2023 ob 12:17 333 gost

      Vidim,da so bili neki oldtajmeri,kje pa je mladina na katerih svet stoji.Tako naprej!!!

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      20.08.2023 ob 12:46 MojTeGuro gost

      Včeraj pri žrebanju niso hoteli dati kotliček osebi ki je foter sicer romskega porekla in je na žrebalnem listku bil napisan sin ki je šel domou spat. A biciklin so pa dali ženski ki ni bila napaisana na žrebalnem listku, ampak je bila teta tisti osebi ki je ni bilo tam. Žalostno da je ta ki je podeljeval nagrade RASIST!

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.08.2023 ob 13:13 Bbb gost

        Rasist si ti. Si bil tam? Nisi kolko vidim. Ni bil sin ampak vnuk. Za zensko katera je pa prevzela kolo pa je zenska sama izjavila da je oseba ki so jo izrebali. Ti konj pa ce poznas vse ljudi na vsaki veselici pa svaka ti cast!!!! In zrebanje je potekalo tako da oseba ki je bila izzrebana je morala biti v casu zrebanja na prireditvi!!! Tako da ni noben rasist. Ampak napaka tistega ki je napisal vnuka na listek namesto sebe. Lp

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      20.08.2023 ob 19:49 gost

      To ni bila nobena ekstra prireditev. Muzika se je začela ob 21 uri. Komarji so pa imeli večjo veselico kot vsi ki so bili tam.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.