https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Staršem prvošolcev pripada dodaten plačan dan dopusta

21.08.2023 ob 7:30  

Dodaten dan plačanega dopusta za spremstvo prvošolca v šolo na prvi šolski dan bo 1. septembra že četrto leto zapored pripadal vsem zaposlenim staršem. Dan izrednega dopusta pripada obema staršema.

Novela, ki jo je leta 2019 na pobudo Sindikata obrti in podjetništva Slovenije pripravila Levica, je med osebne okoliščine, za katere ima delavec pravico do plačane odsotnosti z dela, dodala spremstvo prvošolca v šolo na prvi šolski dan.

Cilj je bil izenačiti zaposlene v zasebnem in javnem sektorju. Slednjim je dodaten dan plačane odsotnosti za to pripadal že prej.

Gre za izredni dopust, ki ga bo delodajalec delavcu odmeril, če bo ta zanj zaprosil in predložil dokazilo, da gre njegov otrok v prvi razred. Ker je treba izredni dopust izrabiti ob nastanku okoliščine, pa ga bo delavec lahko izrabil le na prvi šolski dan, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2023 ob 8:41 gost

      Kak prost dan zakaj. Tudi mi smo imeli otroke pa ni bilo prostih dni. Potem pa vidiš da 1 otroka pripelje 4 do 6 ljudi v šolo. Samo da ne bo slučajno omedlel ker mora v šolo. Zato kr so danes otroci kot umetni piščanci so krivi starši stari starši in še vse inštitucije kere z njimi delajo.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2023 ob 8:44 gost

      Tisti keri so sami ali prvi dan v šolo so danes ljudje z avtoriteto. Tiste kere v šolo vozijo starši dedki babice itd so pa pokvarljiva roba.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2023 ob 9:30 gost

      Grims Janšev poslanec bo tudi rabil dodatni dan prosto. Ker je kao prišel pomagat na poplavno območje. Ko so ga kamere posnele se je umaknil v klet kjer je bila hrana in pijača in do cirka 15 ure tam sedel se hladil z literčkom in se krepčal z hrano. Ker se je zelo utrudil ko so ga snemali in slikali.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.08.2023 ob 10:34 gost

      Oh ti bebček,ki vedno vpletaš politiko ,ta prispevek je zate,za prvošolčke,ker si sirotek nepismen.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.08.2023 ob 14:12 koji kzurac smo mi država, če gost

      javni sektor, ki mu država vplačuje še pokojnino IMA PREDNOSTI PRED OSTALIM SVETOM, OZIROMA JIH JE IMEL. ZATO SMO V PIZDI MATERINI, KO 86 LETNA BABICA SEDI ZAPOSLENA V JAVNEM SEKTORJU, NE LOČI ŠTEVILKE OD ČRK IN PREMIŠLJUJE, KAKO BI ŠE DOBILA DODATNIH 50KILOGRAMOV, DA BI BILA SPOSOBNA ZA PRODAJO NA TRŽNICI S 350 KILOGRAMI.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.