https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaradi napovedanega obilnega deževja izdano opozorilo, razlivala se bo tudi Mura

29.08.2023 ob 9:40  

Tudi danes se bo nadaljevalo deževno vreme s krajevnimi nevihtami. Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji bodo reke še naraščale, možna so razlivanja na izpostavljenih območjih. Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi možnosti izdatnih padavin izdala oranžno opozorilo za večji del države.

V večjem delu Slovenije bo danes in v noči na sredo obilneje deževalo, krajevno se bodo pojavljali dolgotrajnejši nalivi. Težišče padavin bo predvidoma v vzhodni polovici Slovenije.

Reke v Podravju, na Koroškem in v porečju Savinje bodo čez dan še naraščale in dosegle velike pretoke. Zaradi spremenjenih odtočnih razmer lahko poplavijo manjši pritoki rek v teh porečjih.

Vir:Arso

Ob močnejših nalivih lahko poplavijo tudi hudourniki in se razliva zaledna voda. Drava je narasla do velikih pretokov in se bo čez dan začela razlivati na izpostavljenih mestih zlasti v spodnjem toku. Mura se lahko razlije v manjšem obsegu znotraj protipoplavnih nasipov, opozarja Arso.

Geološki zavod Slovenije opozarja na povečano nevarnost ponovne aktivacije zemeljskih plazov na območjih, kjer so se sprožili ob nedavni ujmi.

Napoved 

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno vreme. Občasno bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24 stopinj Celzija.

Vir: Arso

Jutri bo oblačno z občasnim dežjem, v južni Sloveniji bo še možna kakšna nevihta. Pihal bo severni do vzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 17, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Obeti

V noči na četrtek se bo razjasnilo, zjutraj bo po nižinah nastala megla. V četrtek bo delno jasno, popoldne ni izključena kakšna manjša ploha. V petek bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah. Postopno bo topleje.

Biovreme

Danes bodo razmere obremenilne za veliko ljudi. Obremenitev se bo najpogosteje kazala v obliki slabega počutja, s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z motnjami v spanju, utrujenostjo in potrtostjo. V sredo bo vremenska obremenitev popustila.

Naslovna fotografija: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2023 ob 10:36 Neprevozne ceste gost

      https://siol.net/novice/slovenija/v-ljubljani-zalite-ceste-in-kleti-hudourniske-tezave-na-skofjeloskem-in-cerkljanskem

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.08.2023 ob 12:47 gost

      Kaj je to tako čudnega če bo Mura poplavljala. Kajti že 30 let samostojne Slovenije se dela nasip. A zdaj v par dneh bi naj ta vlada naredila nasip če prej 30 let niso bile sposobne vse vlade to narediti. Najdlje je v te političnih vodah Janša in jouzek Horvat keri je zelo blizu te Mure doma. In kaj je naredil za nasip pri reki Muri en velik,,,,, nič, drek,,,. On se je edino izkazal kako ve lagati in kako hitro spizdi iz parlamenta ko se malo strosi.

      12 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.08.2023 ob 14:31 gost

      Nema veze sto je buo prej vse na oblasti,sedaj so tile nadvse sposobni,in vseznali golobnjski.In kolko ministetstev in vsega mogocega si je mastnolas izmislil,naj sedaj veleum in cudezen kradljivec porihta nasipe.Ce jih ne bo ga bodo tile nasipi lepo gladko odplavili na smetiscno gnojno politicno zgodovino.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.08.2023 ob 17:43 ...... gost

      Golob je v svojem mandatu (Janša ga bremzal polovico mandata) naredil tolko, kot Janša v vseh svojih vladah, plus tega ni pnzionerjem še noč vzek, KOT JANŠA Z DBELIM MONISTROM VIZJAKOM LETA 2012 -23% penzije, oziroma poenostavljeno, ukradl je penzionistom zasluženo in vplačano v letih dela. To je istina, vse drugo so poneumljanja desničarjev, ki ne vedo, v katero smer teče reka Mura, zato niso bili sposobni nasipov urediti.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.08.2023 ob 21:51 gost

      14.50,,,, debil,,, zabiti ta referendum je uspel prav zaradi tega da se več nebo zidalo na poplavnem območju. Kajti,,,, zajebala,,, je vlada Janeza Janše 2008 leta ko je to dovolila z zakonom zidati kjer so zdaj poplave.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.08.2023 ob 9:23 gost

      Zajebali ste vi idioti levičarski ki ste zrušili Vizjakov zakon o vodotokih .Zdaj pa pizdite da skrijete svojo napako - nesposobnost.Da o vaši debeli deklici niki kovač ne izgubljam časa.Tu zdaj imate vodo in DEBELO DEKLICO.Nesposobna baburina ki ne more narediti vozniškega izpita ,drma z NESPOSOBNO GOLOBEĆO VLADO.Zato pa se nam vse to dogaja.Zdaj pa HITRO PLESAT.Bencin so spet pocenili zdaj pa hitro na PLESIŠČE.PLEŠITE BUDALE PLEŠITE, NORČEKI PLEŠITE IDIOTI NERAZGLEDANI. PLEŠITE PROTI KUMROVCU PLEŠITE MAGARCI.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.