https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Kek v reprezentanco vpoklical tudi Prekmurca

30.8.2023  

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihajajočih dveh kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2024 7. septembra proti Severni Irski in 10. v San Marinu.

Po štirih krogih je v skupini H precej izenačeno. Na vrhu sta s po devetimi točkami Finska in Kazahstan, Danska in Slovenija jih imata po sedem, Severna Irska je pri treh, San Marino pa je brez točk.

Slovenski nogometaši imajo s San Marinom stoodstotni izkupiček s šestih medsebojnih tekem, s Severno Irsko pa je razmerje slabše. Slovenska vrsta je proti njej dobila le prvo medsebojno tekmo leta 2008, pozneje pa trikrat izgubila z 0:1 in enkrat igrala 0:0.

"Želje so jasne, priti do točk na obeh tekmah. Najprej bo osredotočenost na Severni Irski. Z njo nimamo najboljše bilance, ampak tradicija je zato, da se ruši. Gre za trdega, agresivnega tekmeca, dobrega v obrambi, ki pa zna tudi kaj kakovostno odigrati," je na včerajšnji novinarski konferenci povedal Kek.

Tudi tokrat bo Kek zaupal preverjenim močem. "Mislim, da je jedro reprezentance sestavljeno. Pomembno je, da je Oblak začel braniti, tisti, ki so imeli težave s poškodbami, dobivajo minutažo. Erik Janža je ime težave s kolenom, Jasmin Kurtić je začel igrati po menjavi kluba, vprašljiv pa je Miha Zajc, ki od tekme z Mariborom ni treniral pri Fenerbahčeju," je pojasnil Kek.

Kot pa je poudaril, je zelo pomembno, da se je po težavah s poškodbo vrnil vratar in kapetan Jan Oblak. "Menim, da nam ni manjkal le na igrišču, ampak tudi ob njem. V slačilnici je drugače, ko je aktivno udeležen. Jan nam je vedno dal neko varnost na igrišču in ob igrišču. S soigralci bo pomemben faktor za dober izid Slovenije," je še povedal Kek.

Za zmage je treba dosegati tudi zadetke, za kar je v prvi vrsti v slovenski vrsti "zadolžen" Benjamin Šeško. A kot pravi Kek, ima tudi novi napadalec Leipziga v reprezentanci konkurenco v Andražu Šporarju, Žanu Vipotniku, Žanu Celarju, Janu Mlakarju in Luki Zahoviću. "Bo pa kot vedno vse največ odvisno od celotne ekipe," je po poročanju STA dejal Kek.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 61., Severna Irska 64., San Marino pa je zadnji, 208.

Seznam igralcev:

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Matevž Vidovšek (Olimpija).

Branilci: Petar Stojanović (Sampdoria), Jaka Bijol (Udinese), Jure Balkovec (Alanyaspor), Miha Blažič (Lech Poznanj), Žan Karničnik (Celje), David Brekalo (Viking), Erik Janža (Gornik Zabrze), Vanja Drkušić (Soči).

Vezisti: Jasmin Kurtić (Craiova), Benjamin Verbič (Panathinaikos), Miha Zajc (Fenerbahče), Sandi Lovrić (Udinese), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Timi Max Elšnik (Olimpija).

Napadalci: Andraž Šporar (Panathinaikos), Benjamin Šeško (Leipzig), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Žan Celar (Lugano), Jan Mlakar (Pisa), Žan Vipotnik (Bordeaux). 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2023 ob 18:16 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.08.2023 ob 19:26 gost

      Kaj pa Tomi Horvat, ta štajarec je bedak.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.08.2023 ob 21:51 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2023 ob 10:28 Gost Cuzek gost

        Ta Horvat nemre v reprezentanco ker je od policajčeka čelavega sin. Da de se oča boljše obnašal kak poklicni policaj de sin špilal!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.08.2023 ob 20:45 105 gost

      KEK veliko filozofiranja malo rezultatov.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.08.2023 ob 21:50 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.08.2023 ob 15:12 gost

      PREKMURSKE LIGE SI NE ZASLUŽIJO KAKE BESEDE NA POMURCI GDO JE ODGOVOREN ZA TO SRAM VAS BODI NITI ZA SVOJ NAROD NE PRESKRBIJTE. ZATO PA VSE MANJ OGLEDA NA VAŠI NEZANIMIVI RES NEZANIMIVI STRANI .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.