https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sreda na sejmu v luči rokodelcev, prašičereje in drobnice

31.08.2023 ob 9:00  

Sredo na sejmu AGRA so podčrtali slovenski zadružniki, prašičerejci, rejci drobnice in zamejski Slovenci, bil pa je tudi dan kmetijsko-živilskega šolstva in avstrijske Štajerske.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ki se letos na sejmu AGRA predstavlja prvič, je pripravilo delavnici o pletarstvu in lončarstvu ter pogovor Izzivi in priložnosti rokodelstva na področju kmetijstva. Predstavili so tudi lesarstvo, gastronomijo in turizem.

Sejem si je ogledal tudi minister Matjaž Han. Kot je povedal, je kmetijstvo, živilstvo in vinarstvo del gospodarstva in zelo pomembno prispeva k družbeni blaginji, zato je prav, da se gospodarsko ministrstvo predstavi, da sliši težave, ki jih imajo v teh segmentih gospodarstva, da na neki način dobi dobre ideje ter da si tudi v luči poplav izmenjajo vse informacije.

Z več strokovnimi dogodki je bilo tudi zelo dejavno Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij GZS je organizirala srečanje partnerjev SRIP HRANA, na katerem so predstavili raziskave in najnovejše rezultate na področju trajnostne pridelave hrane. Zadružna zveza je podelila svoja priznanja. Regionalna razvojna agencija za Podravje Maribor je organizirala mednarodno kooperacijsko srečanje agroživilcev Meet4business.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je med drugim pripravilo posvet Finančni instrumenti v kmetijstvu, okroglo mizo Trajnostna živinoreja za trajnostne prehranske sisteme ter predstavilo intervencije in delo na področju mladih kmetov. Podelili so tudi priznanja ministrstva za najboljše reje drobnice v 2023.


Danes se bo sejem sklenil v luči pridelovalcev zelenjave, semenarjev, sejemskih vrtov in traktorjev Steyer.

Več fotografij v spodnji galetiji ...

Vir: Pomurski sejem. Foto: Jure Zauneker

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.