https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Električno kolo – 7 glavnih prednosti pred klasičnim kolesom!

01.09.2023 ob 11:00  

Električna kolesa postajajo čedalje bolj priljubljena – tudi s tem razlogom, ker imajo pred klasičnimi številne prednosti. Poglejmo si, katere so to.

 

Za električno kolo je značilno, da je opremljeno z elektro motorjem, ki ga poganja baterija. To pa mu zagotavlja določene prednosti, pa čeprav imajo klasična kolesa še vedno posebno mesto v srcih kolesarskih navdušencev.

1. Z električnim kolesom je vožnja navkreber lažja

Tisti, ki je že preizkusil klasično kolesarjenje navkreber, potem dobro ve, da je za klasično kolo potrebno imeti kar nekaj telesne kondicije in moči. In ena najpomembnejših prednosti, ki jih ima električno kolo pred klasičnim, je zagotovo pomoč baterije pri kolesarjenju navkreber.

Elektro motor dopolnjuje napor kolesarja pri vrtenju pedal, kar bistveno olajša premagovanje tudi največjih vzponov. Tovrstna pomoč je neprecenljiva vsem tistim kolesarjem, ki si želijo kljub določenim omejitvam izkusiti neokrnjeno naravo, ne da bi jim zahtevni vzponi to preprečili.

2. Električno kolo omogoča doseganje večjih hitrosti kolesarjenja

V primerjavi s klasičnim kolesom vam električna kolesa omogočajo doseganje večjih hitrosti. Zahvaljujoč elektromotorju, ki nudi dodaten pospešek, si lahko kolesar prilagodi stopnjo pomoči in s tem tudi hitrost kolesarjenja.

Večja hitrost kolesarjenja omogoča, da dosežete vaš cilj bistveno hitreje in z manj truda. To pa je še posebej praktično za vse tiste, ki moško in žensko električno kolo uporabljate za prevoz na delo ali se pogosto odpravite na kolesarski izlet s prijateljem, ki ima v nogah bistveno več kolesarskih kilometrov. Lahko ste prepričani, da mu boste z električnim kolesom z lahkoto sledili.

3. Električno kolo omogoča doseganje večjih razdalj

Večja hitrost kolesarjenja pa na nek način zagotavlja tudi doseganje večjih razdalj. Z električnim kolesom boste v istem času prišli veliko dlje kot pa s klasičnim kolesom, kar pomeni, da se lahko z njim odpravite tudi na daljši kolesarski izlet.

Električna kolesa so danes opremljena z izjemno zmogljivimi baterijami. Zato je strah pred njihovo izpraznitvijo popolnoma odveč, saj imajo dovolj veliko kapaciteto, da z enim polnjenjem prekolesarite tudi po 100 km in več. Seveda pa je odvisno od tega, kakšno žensko ali moško električno kolo izberete.

4. Električno kolo je primerno za vse starosti

Popolnoma normalno je, da z leti naše telesne sposobnosti slabijo in pridemo do točke v življenju, ko postane tudi kolesarjenje preveč naporno. Pomoč elektromotorja pa rešuje tudi tovrstne težave in omogoča, da tudi starejši ljudje izkusijo vse lepote in čare kolesarskega športa.

 

In podobno velja tudi za mlajše generacije. Če je bil družinski kolesarski izlet do sedaj ovira, postane z električnim kolesom edinstveno doživetje, saj lahko otroci brez večjega napora sledijo svojim staršem.

5. Električno kolo je idealno za vse tiste, ki jih pestijo določene zdravstvene težave

Pomoč baterije pri električnem kolesu pa je še kako dobrodošla tudi za vse tiste, ki vas pestijo določene zdravstvene težave. Če ste se do sedaj izogibali kolesarjenju zaradi bolečin v kolenu ali kolku, postanejo te skrbi z električnim kolesom popolnoma odveč.

Električno kolo preprečuje, da bi vaše telo dodatno obremenjevali in na ta način še poslabšali vaše zdravstveno stanje. Hkrati pa vam omogoča, da se kljub svojim zdravstvenim težavam lahko brez skrbi odpravite na kolesarski izlet.

6. Električno kolo zmanjša telesno utrujenost

Čeprav so mnogi mnenja, da je električno kolo zgolj potuha, pa temu ni tako. Sodobna električna kolesa omogočajo različne stopnje pomoči, ki si jo izberete glede na teren in vaše telesne zmogljivosti. To pomeni, da boste kljub pomoči elektro motorja naredili veliko za svoje telo.

Odvisno od tega, kolikšno stopnjo pomoči boste izbrali, bo tudi obremenitev na vaše mišice bistveno manjša. Z gotovostjo pa lahko trdimo, da boste na koncu za isto razdaljo in hitrost kolesarjenja bistveno manj utrujeni, kot pa če bi se na kolesarski izlet odpravili s klasičnim kolesom.

7. Z električnim kolesom se poslovite od preznojenih majic

Se izogibate kolesarjenju na delo, ker ste ob prihodu na delovno mesto vedno preznojeni? Z električnim kolesom boste temu naredili konec. Elektromotor vam bistveno olajša kolesarjenje, kar pomeni, da boste v vrtenje pedal vložili bistveno manj napora, s tem pa se boste tudi manj znojili.

Pomoč elektro motorja je več kot očitna prednost za vse tiste, ki redno kolesarite na delo. Kmalu boste ugotovili, da električno kolo ni le učinkovito prevozno sredstvo, ampak boste z njim lahko popolnoma uživali v sproščeni vožnji.

Sedem ključnih prednosti, ki smo jih raziskali v tem članku, ponuja prepričljive razloge, zakaj bi se morali odločiti za električno kolo pred klasičnim. Vendar pa kljub vsem prednostim ne smemo pozabiti na pomembnost odgovorne vožnje in spoštovanja prometnih pravil. Električno kolo je orodje, ki nam omogoča večjo mobilnost in svobodo, hkrati pa zahteva tudi zavedanje o varnosti, tako lastne kot tudi drugih udeležencev v prometu.

* Oglasno sporočilo

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.