https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Enkratna solidarnostna pomoč

05.09.2023 ob 7:40  

Ministrstvo za kulturo zagotavlja enkratno solidarnostno pomoč v višini 668,21 evra samozaposlenim v kulturi, samostojnim novinarjem in verskim uslužbencem, ki so ob poplavah in zemeljskih plazovih v avgustu 2023 utrpeli škodo. Vlogo lahko do 30. septembra oddajo na kulturo ministrstvo.

Ministrstvo za kulturo bo o upravičenosti do izplačila pomoči odločilo v 15 dnevih od prejema vloge.

Do enkratne solidarnostne pomoči je upravičen samozaposleni v kulturi, vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi, ki ima pravico do plačila prispevkov za socialno varnost iz proračuna Republike Slovenije; samostojni novinar, vpisan v razvid samostojnih novinarjev in verski uslužbenec registrirane cerkve ali druge verske skupnosti, ki je vključen v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Samozaposleni v kulturi, vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi, so lahko upravičeni tudi do pomoči v okviru začasnega ukrepa za samozaposlene, ki se v skladu z zakonom uveljavlja preko informacijskega sistema Finančne uprave Republike Slovenije, na portalu eDavki, so sporočili s kulturnega ministrstva.

* Foto: arhiv Pomurec, Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2023 ob 18:42 Novi davki gost

      Davki na kulturo, cerkev, crkvene storitve, na dopust, na praznike, na bivalne prostore, na zemljo in naravo ... https://www.24ur/novice/slovenija/ministrstvo-z-obrazlozitvijo-predloga-za-zacasno-obdavcitev-bank.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.