https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: S slavnostno sejo počastili praznik Občine Križevci

Kulturni dom, 11.09.2023 ob 5:00  

V petek, 8. septembra, so v Križevcih pri Ljutomeru obeležili 25. občinski praznik Občine Križevci in ob tem podelili občinska priznanja. Osrednji gost na prireditvi je bil nekdanji predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Med drugimi so se na slavnostni seji zbrali županja, župani in podžupani sosednjih občin, predstavniki javnih zavodov in gospodarskih družb, poslovni partnerji občine, predstavniki društev, gosti pobratene občine Komende, vinska kraljica Slovenije in drugi visoki gostje.

Zbrane je uvodoma nagovoril župan Občine Križevci Branko Slavinec, ki je ob praznovanju četrt stoletja občine povedal, da »danes žanjemo sadove 25-letnega dela in rasti, ki je vidna na skoraj vseh področjih naše skupnosti,« ob tem je dejal, da so rezultati odraz dobrega sodelovanja, skrbi in želje po boljši prihodnosti. Predvsem je izpostavil pomen skupnosti in sodelovanja v občini ter urejen sistem sofinanciranja in kakovostno delovanje društev, predvsem humanitarnih in gasilskih. Ob tem se je zahvalil vsem, ki odgovorno izvajajo zaupanje nalog.

Osrednji gost na prireditvi je bil nekdanji predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je strinjal z županom, da se križevska občina res lepo razvija. Ob tem je izpostavil urejenost občine in radostne ljudi, ki skrbijo en za drugega. Za razvoj občine se je zahvalil nekdanjim in sedanjemu županu, občinskemu svetu ter lokalni skupnosti. Poleg materialnega napredka je poudaril tudi pomen pripadnosti, solidarnosti in povezanosti med ljudmi, ki je ključna v trenutku, ko pride do kriz. »Lokalna samouprava je zaslužna za to, da naša domovina tako ubrano in v ravnovesju napreduje, tako v urbanih središčih, kot na podeželju. /…/ Tudi vaša občina si prizadeva za to, da bi ponudila razvito in lepo življenje ljudem, ki tukaj živijo in mislim, da vam pri tem zelo uspeva,« je svoj nagovor strnil nekdanji predsednik.

Na prireditvi so podelili naziv častnega občana in priznanja najbolj zaslužnim občanom Občine Križevci v letu 2022. Ob tem je župan Slavinec dejal: »Spoštovani nagrajenci, ste cvetober in vsestranski presežek, ki ga le redki dosežejo v naši sredi. Vsak izmed vas je s trdim delom, sposobnostmi, preudarnim odločanjem in samoomejevanjem dosegel in presegel povprečno. Posegel je po tistem več, s svojimi dosežki postal vzor za druge in premaknil družbo korak dalje, na bolje. Hvala vam za vaše dosežke, za delo in preprosto za to, ker ste. Ponosni smo na prav vsakega izmed vas.«

Naziv častnega občana je prejel dr. Jože Osterc, za izjemne dosežke na področju kmetijskega šolstva, bogatega aplikativnega raziskovalnega dela in vpliva na razvoj kmetijstva v Prlekiji ter ohranjanja korenin v občini Križevci. »Zapustil je velik pečat v slovenskem kmetijstvu. Prav zaradi izjemnih dosežkov tako na področju kmetijskega šolstva, bogatega aplikativnega raziskovalnega dela in ministrovanja je neposredno vplival na razvoj kmetijstva v Prlekiji, s tem tudi v občini Križevci. Vsa ta leta se je vsak mesec vračal v rodne Kokoriče. S posebno naklonjenostjo in ponosom govori o svojih koreninah, o občini Križevci. Kljub izjemnim dosežkom na področju kmetijstva je ostal skromen. Pa vendarle je s svojo pokončno držo, brez odstopanja od načel in le v dobrobit slovenskega kmetijstva delal velike korake. Izjemen Prlek, zaradi katerega je ugled naše občine še večji,« so med drugim zapisali v obrazložitvi.

Pisna priznanja občinskega sveta občine Križevci sta prejela Emil Simonič, za ohranjanje kulturne dediščine in Dragica Škarjot, za aktivno, požrtvovalno, nesebično in predano delo na področju prostovoljstva, kulturne in humanitarne dejavnosti.

Županovo priznanje sta prejela Branko Belec, nekdanji župan občine Križevci, in Dom Lukavci, ki že 70 let uspešno deluje na območju občine.

Z glasbo je slavnostno prireditev popestrila skupina Vo fajne.

 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2023 ob 15:24 gost

      Vse lepo in prav, ampak zakaj vabite Pahorja? A se ga niste prenajedli v preteklih desetih in več letih?

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2023 ob 16:38 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2023 ob 16:11 Jojojojoj gost

      Pahor??????

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2023 ob 21:29 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2023 ob 21:29 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.09.2023 ob 7:52 gost

      pahor je ljudina, bi južnjaki rekli in ni extremist, kak mali plavi in turčin

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.09.2023 ob 13:50 gost

      Boljše Pahor kot udbotajkunska Musarca.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2023 ob 15:38 gost

        Pojma nimaš! A misliš, da bi ta spreobrnjenec naredil takšno kariero, če ne bii v svojih političnih začetkih sodeloval z Udbo? Malo morgen…

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.09.2023 ob 16:22 gost

      Šoda. Takšen lep jubilej oskrunijo s Pahorjem.🤮

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.