https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Roto Pavlinjek v igri za prestižno lovoriko

18.09.2023 ob 6:00  

Roto Pavlinjek med finalisti za prestižno lovoriko »Tovarna leta 2023«. Zmagovalec bo znan 18. oktobra v Mengšu.

Finalisti za prestižno lovoriko »Tovarna leta 2023« so proizvajalec rolet in žaluzij Roletarstvo Medle, proizvajalec izdelkov iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo Roto Pavlinjek ter proizvajalec ognjevarnih fasadnih in strešnih panelov Trimo. Vsi trije izstopajo po tehnološki naprednosti proizvodnje, trajnostnem delovanju in skrbi za zaposlene. 

Roto Pavlinjek, ki je s približno 180 zaposlenimi največja družba prekmurske multinacionalke Roto z osmimi proizvodnimi lokacijami v štirih državah, izdeluje dva tisoč različnih izdelkov iz polimerov po meri kupcev za nadaljnjo vgradnjo. Med drugim za avtomobilsko, motociklistično, navtično in karavaning industrijo, proizvajalce kmetijske in gradbene mehanizacije, razvijajo in tržijo pa tudi izdelke lastne blagovne znamke Roto. Njihova proizvodnja je vertikalno integrirana. Sami obvladujejo razvoj materialov, zasnovo izdelkov, serijsko proizvodnjo s tehnologijo rotacijskega litja, montažo izdelkov, končno kontrolo, logistiko in poprodajne storitve.

Najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji bo nagrado prejelo 18. oktobra. Gostitelj sklepnega dogodka pa bo družba Novartis, prejemnica naziva tovarna leta 2022 za obrat Biološke učinkovine Mengeš.

Zmagovalca bo v času, ko se bodo udeleženci dogodka »Tovarna leta 2023« seznanili s tehnološko napredno proizvodnjo tovarne leta 2022, med tremi finalisti izbrala komisija. Ta bo finalistom izbora po njihovih predstavitvah postavila tudi nekaj vprašanj o najpomembnejših proizvodnih dejavnikih uspešnosti poslovanja ter naprednosti njihove proizvodnje in procesov.

Ob nagradi »Tovarna leta 2023«, ki jo bodo letos podelili že šestič, bo že tretjič nagrado prejela tudi najboljša inženirsko-razvojna ekipa, ki jo bodo z glasovanjem izbrala sodelujoča podjetja v vseh dosedanjih izborih tovarne leta. Enemu od podjetij v ožjem izboru bodo podelili še priznanje uredništva »Tovarne leta«. Prav tako pa bosta podeljeni še nagradi za trajnostno naravnanost tovarne in uspešen projekt digitalizacije v malih in srednjih podjetjih, piše časnik Finance.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2023 ob 7:08 Pohorčan gost

      Ke te tou???? Sen čuja ka dela gumijaste Ančke in vibratorje??? Je to resen???? Vačik pa je tota tehnologija na zapadu že 40 lejt na odpadu???? Je tak striček pišta??????

      26 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 16:14 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2023 ob 7:22 AJAJAJAJAJAJ gost

      No o skrbi za delavce bi se dalo na dolgo in široko rszpravljati.

      29 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2023 ob 7:51 Karel K. gost

      Če bo dobil to nagrado, bo to nagrada za vse državljane Slovenije, saj je to zgrajeno na temelju denarja iz državne blagajne. Zato tudi inšpekcije ne delujejo in ukrepajo v njegovem primeru, če zares krši delavcem pravice, saj v primeru neprivilegiranih podjetnikov te takoj zašijejo z kaznimi. Ne bojte se, kako je prišlo, tako bo odšlo, problem je, ker bi s tem denarjem sposobni podjetniki ustvarili podjetja katera bi izdelovala izdelke z visoko dodano vrednost, ne pa čolne, pa Ančke iz šplastike katera je največji onasneževalec okolje. To je vidite veliko protislovlje v tej državi. Nagrade dobijo tisti kateri so privilegirani pa čeprav onesnažujejo okolje s svojimi izdelki.

      24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.09.2023 ob 9:24 NAŠ DENAR gost

      Napišite KOLIKO JE DOBIL NEPOVRATNIH SREDSTEV od države, država pa smo vsi državljani, kaj pa v odnosu do svojih zaposlenih je tudi v slovenskem vrhu ??? NE NITI SLUČAJNO.

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.09.2023 ob 10:27 Pohorčan gost

      Pišta je nadni seronja, plastičar in nikaj drugo!!!!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.09.2023 ob 11:46 sobočanec gost

      2.112.877,02 eur samo dec. 2022, Ministrstvo za gospodarstvo ( Vir: Erar )

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.09.2023 ob 11:59 Karel K. gost

      Baje je milijon mark njegovega dolga v času osamosvajanja kot dolg Hrvaški za neke neizdobavljene plastične žlice šlo na račun slovenskega državnega proračuna. Polno je bilo v Sloveniji iz vrst teh privilegirancev, nagrajencev za uspešne podjetnike, kot Kordež, Jankovič, ....in od njih ni nobene koristi, le strošek so za državo. Boskarol je pred časom vsaj nekaj doniral zaradi tega, ker mu je država dajala leta denar, da je lahko ustvarjal Pipistrel. Je morda Pavlinjek kaj doniral. Bilo bi dobro, da bi se država pozanimala ali ne skriva dobička v svojih izpostavah v Makedoniji, na Slovaškem, in morda še kje.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.09.2023 ob 12:02 gost

      San slišal da so delavci pri pavlinjeki tako obupani ka se z viličarji v steno zaletavajo.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 12:43 Karel K. gost

        Če je tako hudo, pa naj nehajo delati, saj je njihovo zdravje več vredno kot Pavlinjekova firma, oni pa itak potem nimajo nobene koristi, dobijo zagotovo minimalno plačo, kakšna bo potem še penzija. Takšna kot je danes, kot navaja gornji komentator 400 EUR za poln delovni čas-leta. Ta nizka penzija dokazuje, kako nizke so bile plače v bivšem sistemu in ker tega sistema leta 1990 nismo odpravili zaradi pohlepa vrinjencev v vrste dejanskih slovenskih pomladnikov, se ta sistem minimalne plače nadlajuje tudi v teh 32. letih.

        17 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 22:25 Štef gost

        V prejšnjih letih je bila Mura in to v času komunizma in samo preveri kakšno penzijo dobijo murini delavci iz tistih časov,,odlične,,

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 23:22 Karel K. gost

        Če že veš, da je bila uspešna in imajo njeni delavci dobre penzije, seveda za prekmurske razmere, potem povej zakaj tako. Mnogo teh delavcev je predčasno umrlo ali so na berglah vozičkih, saj so njihove okončine in hrbti do kraja iztrošeni. Da so bile takrat tu najboljše plače v Prekmurju pa je to zato, ker je bila Mura kontrolirana s strani nemškega "lastnika". Nemci so djali delo in kontrolirali proizvodnjo in kar precej tudi poslovanje in plače. Nemci so za takratne razmere dobro plačali za delovno silo, zato so tudi hoteli, da delavci nimajo slabih plač, mezdnih plač. Vodilni Mure in tudi poliitčna partijska elita si ni mogla privoščiti, da bi Nemcem prevč ugovarjal, le koliko so mogli so jih okradli, zmanipulirali, kot se to spodobi za titoisitčno partijsko lažnivo elito.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.09.2023 ob 12:10 VG gost

      UPOKOJENCI 434€, IMIGRANTI 833€ - nujno deli naprej "Glede na gornje pojme mi dovolite, da se v nadaljevanju poigram z nekaterimi številkami. Najnižja pokojnina za polno delovno dobo v Sloveniji znaša 434 evrov (podatek za leto 2013). Država Slovenija torej namenja osebi, ki je delala največkrat za tekočim trakom polnih 40 let 434 evrov mesečno ali 5208 evrov na leto. Finančni minister pa je pred časom povedal, da nas bo vsak prosilec za azil letno stal 10.000 evrov. Torej bomo mesečno zanj namenili 833 evrov. Za našega državljana, ki je delal in plačeval davke 40 let torej 434 evrov za tujca, ki prosi za azil pa 833 evrov mesečno. Kdo je tu preprosto nor?" Vinko Gorenak

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.09.2023 ob 14:46 Državljan gost

      Stalno bolj je opazno,da bolj si pošten,bolj v življenju nastradaš. Kdaj bo sprejeto,da boš moral za javno funkcijo npr. župan imeti potrdilo o nekaznovanosti?.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.09.2023 ob 16:05 Gost gost

      Karel K. Pomeni karel kur…? Sto ti jemlriv ka si v zivljenje nej uspel? Pavlinjek? Kordez? jankovic? Menje bi guco, pa vec bi delo! Seronja

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 18:17 Karel K. gost

        Ja, sem govoril in bom govoril dokler bom živ in to si štejem za uspeh v življenju. Uspel sem vsepovsod, nihče relativno pošten, resnicoljub, ustarjalen mi ne reče, da sem baraba, lažnivec, ropar žuljev, potu in znanja ustvarjalnih ljudi, kot si ti in katere si naštel. Torej so ti uspeli, ker celo življenje dobesedno kradejo drugim z njihovimi rokami in znanjem ustvarjene dobrine. To ni uspeh, to je zločin nad človeštvom. Zato si jaz štejem za uspeh, ker nimam na takšen način pridobljenega premoženja. Moj življenjski uspeh je, ker lahko vsakemu pogledam v oči, te barabe, katere obdelujem in odkrivam resnico o njih pa se me izogibajo, če pa se srečamo, pa gledajo v tla in me ne upajo pogledati v oči, kaj šele ogovoriti. Težko življenje imajo ti ljudje katere si naštel in še nekaj jih je s tabo vred. Bojijo se lastne sence. Oni so močni, dokler jim slovenska politična elita drži štango. Tako so kot so bili in so novodobni Udbovci, kateri so bili močni, ko so žrtev imeli zvezano pred sabo in do se nad njo brez odpora izživljali, jo mlatili po mili volji in so se škropili z njihovo krvjo z namenom, da so se dokazali kako so hrabri. Če pa so bili v situaciji, ko so žrtve bile proste, pa so trepetali in zbežali kot zajci.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.09.2023 ob 16:57 gost

      ... Karavana pa gre dalje.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.09.2023 ob 18:26 karel ob 18:17 gost

      maš prav, tudi jaz sem poštenjak, vse si pridelal s svojimi žulji, dokazujem resnixo, nakar ljudje bežijo pred mano, se skrivajo, nimajo dostojanstva, jih boli resnica itd. In takih poštenjakov upam, da je veliko, pa se ne moremo združiti, da bi lopovom, sranjem v tej državi naredili konec.. Če pa k tem ničvrednežem prišteješ še lokalne šerife, pa je jasno kdo poveljuje državi, ki iz dneva v dan propada.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 18:43 Karel K. gost

        Leta 1990 smo dejanski pomladniki, morda si bil tudi ti na naši strani, hoteli dosečti, da bi samostojna Slovenija temeljila na relativno poštenem funkcioniranju na področju vseh njenih institucio0nalnih področjih. Bilo nas je kar presej vendar so bili vrinjenci med nas, ki se še danes bahajo, da so osamosvojitelji in njihovi titoistični gospodarji, premočni, zato nam ni uspelo. Dokler se to ne bo zgodilo, kot ti predlagaš, da se bomo relativno pošteni ljudje s pozitivnimi moralnimi in etičnimi vrednotami, združili, ni pomoči Sloveniji, padala bo v brezno od koder bo se težko še kraj pobrala, da bi slovenski narod zares zaživel v urejeni državi. Zdaj ta narod živi v titoisitčnem koncentracijskem taborišču, vendar si kljub temu ne upa v tem taborišču napovedati upor proti tem krvosesom, rajši trpi in se veseli, da barabe, lopovi, kriminalci iz vrst politike in gospodarstva uspevajo.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.09.2023 ob 19:43 gost

      To je Karel K niso sposobni pa toliko nas je ali pa nimajo j.jc , Očitno jim tako paše zato pa je kot je ! 18:43

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.09.2023 ob 19:49 gost

      Sokrivi so da je v Sloveniji tako kot je marš slovenci , ki to sploh niste..........skrite se v krtovo luknjo .......

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.09.2023 ob 19:56 gost

      Ta vtičar nas bo tak nateg.il da se desetletja ne bomo opomogli ... norci vi pa še plešite , ker za druga niste sposobni , pa še za to ste levi

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.09.2023 ob 20:45 gost

      Karel K. ka ne boš nekaj na pamet šlefeto o gospodu Boscarolu, dobil je cca.6 milijonov eur nepovratnih sredstev , slovenskim ljudem pa je vrnil cca.35 milijonov evrov,torej šest krat več , malo se pozanimaj preden pišeš neumnosti in neresnice.in omenjeni gospod je zate gospod z veliko začetnico,kaj si te ti napravo v življenju,ajde da čujemo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 22:24 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 22:26 Karel K. gost

        Izrazoslovje ti je par exalans, kot bi rekel Fazlinovič. On je dobil denar leta 1990-92 teh 6 milijonov, 35 milijonov pa je podaril leta 2022,, pa malo preračunaj takratne in današnje cene-inflacijo. Seveda je vrnil zato sem tudi njega omenil kot dober primer. Seveda so iz tega denarja ustvarili njegov Pipistrel kadri, katere mu je priskrbela država, ne on, saj je on bil fotograf pa glasbenik pa ne vem kaj še v tej smeri. Bil je že v bivšem sistemu privezan na ta titoisit8čni sistem skozi svoje neko umetniško zaposlitev: Njemu so zaupali denar, da je menedžiral ta kader, kateremu država ni hotela nameniti tega denarja, saj niso bili morda politično primerni in če bi uspeli, nebi hoteli biti odvisni od države, za slovensko politićčno elito bi postali nevarni, saj so imeli znanje, ta politična elita pa ne potrebuje sposobnih in zares izobraženih ljudi. Zdaj ko je ustvaril Boskarol nek kapital je moral vrniti državi včkratnik. Če tega nebi storil, bi postal odpadnik, bi ga zmleli s pomočjo institucij države, postal bi kriminalec. Torej, ko ti "šlefečeš" najprej zadevo malo poglej širše, seveda če to zmoreš v kar dvomin in potem šlefeči in me obtožuj in etiketiraj. Jaz sem ti že napisal zgoraj, kaj sem jaz naredil jaz za skupnost, dosti več kot Boskarol. Jaz ne delim nikomur niti tovarišev niti gospodov, on kot neki fotograf Šentjakobskega gledališča, glasbeni menedžer in novinar, tiskar, ne more biti večji gospod od mene. Kot že rečeno, je vse to ustvaril ker je bil vpet v titoistično nomenklaturo in je bil tiho, ni ga zanimalo koruptivno, lopovsko do zločinsko početje titoistične elite v Sloveniji, jaz pa sem te njihove svinjarije odkrival, zato meni niso dovolili, da bi uspel na tem tehnično podjetniškem področju, kot tudi niso dovolili marsikateremu strokovnjaku kateri je soustvaril ta Pipistrel, kjer je biol Boskarol le menedžer.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2023 ob 22:33 Karel K. gost

        Nobenemu nevodljivemu sposobnemu in zares izobraženemu človeku ta slovenska poliitčna elita ne dovoli, da bi uspel, saj vedo, da ta človek ne bo deloval po njihovi volji in taktih, morda jih bo s svojim znanjem lahko izpodrival iz funkcionarskih foteljev bo organiziral njihovo zamenjavo. Oni rabijo takšne tipe kot si ti lapaše, špotljivce, opravljalce, s pomočjo katerih etiketirajo takšne kot sem jaz kateri vedo njihov sistem vseživljenjskaga funkcioniranja in delovanja, ki je zlonamerno pogubno za državo in narod. Seveda ti ne trpiš zaradi tega, saj te poplačajo z pivom in parom klobasi in si zadovoljen, saj znanja nimaš, še manj pa človeških pozitivnih moralnih in etičnih vrednot.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.09.2023 ob 7:32 gost

      karči, večina maš prav, vse pa tudi ne! Boskarol in njegova dejanja imajo pozitivno noto, ker je on na konci ta denar ali del rtoga, ka je zaslužil, daroval gasilcem, občini itd.....če bi on bil po srcu levak, bi tej peneze zadržo v svojen žepi, pa jih ni.....prostovolno jih je razdeleil, zato pa pred njim samo "kapo dol"

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2023 ob 7:46 Karel K. gost

        Veš Karči, ne boš ti razumel tega kar sem zgoraj razložil o Boskarolu. Saj sem tudi zapisal, da je vsaj nekaj vrnil, drugi pa nikoli niso. Če je levi ali desni je jasno, da je levi, saj je že v bivšem sistemu bil privilegiran in je imel privilegirane službe v korist partije, ko je bil fotograf Šentjakobskega gledališča, uraden novinar glasbene scene. Vrnil je, ker je to moral storitiza primorsko, primorska pa vemo, da je skrajno levo usmerjena, kar smo videli nazadnje na proslavi njene vrnitve Sloveniji, ko so praznovali vse pod rdečo zvezdo. Pri vsem tem je samo njegovo ime in priimek po nalogu politične elite iz preteklosti ki ga je postavila kot privilegiranega podjetnika, ustvarili so sposobni zares izobraženi kadri. Kje pa bi on kot fotograf, glasbenik, novinar lahko naredil fizikalne, tehnične in aerodinamične, elektronske, izračune za izdelavo letal. Upam, da si toliko priseben in kljub temu poučen, da boš zdaj razumel zadevo, kaj se je dogajalo in kaj se je zgodilo. Nekoč je nogometni selektor Katanec dal dol kapo pred svojimi fanti ko so premagali Ukrajince, če se ne motim, pred vsakim pa le ni dobro tako na pamet metati kapo na tla.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.09.2023 ob 19:43 Pohorčan gost

      Sen čuja ka je tote Pišta en velik falot, drkandžija!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.