https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Prvi članski naslov po II. svetovni vojni v Mursko Soboto

1.10.2023  

Na sporedu je bilo pokalno tekmovanje Namiznoteniške zveze Slovenije, ki je bilo odigrano v Ljubljani, v organizacija NTK Vesna. Prijavljenih je bilo 17 ekip od tega dve moški in ena ženska iz Prekmurja.

Članska ekipa Mura Sobota osvojila naslov pokalnega prvaka Slovenije

Največji uspeh so dosegli člani ekipe Mura Sobota, saj so prvič osvojili naslov pokalnega prvaka Slovenije. Za ekipo so se borili Mitja Horvat, Gregor Zafoštnik, Bojan Ropoša in Gregor Kocuvan. Vodja ekipe je bil klubski trener Mitja Županek in na klopi je aktivno sodeloval tudi predsednik kluba Janez Öri.

V prvem kolu so s 3:0 bili boljši od ekipe Rakeka, nato v četrtfinalu s 3:0 od ekipe Tempa iz Velenja in tudi v polfinalu proti ekipi Maribora je bilo 3:0 za »Sobočance«. Finale proti okrepljeni ekipi Savinje se ni začelo po planu, saj sta tako Mitja Horvat proti Brinu Vovku Petrovskemu, kot Gregor Zafoštnik proti Mihi Podobniku tesno izgubila, a je Bojan Ropoša vrnil upanje po zmagi nad neugodnim Domnom Hohnjecem, saj igra s tako imenovanim materialom in se žogice odbijajo popolnoma drugače, kot pri normalnih oblogah. Sledila je odlična igra in borbenost Gregorja Zafoštnika ter zmaga nad mladinskim in tudi že članskim reprezentantom Brinom Vovkom Petrovskim ter izenačenje na 2:2. V zadnji odločilni tekmi pa je izkušeni Mitja Horvat, povratnik v svoj matični klub, popolnoma nadigral še enega mladinskega in tudi že članskega reprezentanta Slovenije Miho Podobnika, kar je pomenilo popolni preobrat iz zaostanka z 0:2 do zmage s 3:2. Sledilo je nepopisno veselje. Vse pa je lepo presenetil Bojan Ropoša, potem ko je iz torbe vzel majice z napisom pokalni prvaki 2023 in rekel, da niti sekunde ni pomisli, da teh majic ne bi oblekli, tudi po zaostanku z 0:2.

Lep uspeh z 2. mestom so dosegle članice Keme Murexin, ki so v postavi Blažka Harkai, Ana Kovačec, Ema Crnkovič in Ana Gerkek, najprej premagale ekipo Fužinar Interdiskont in nato v polfinalu še Vrhniko ter nato v finalu izgubile prosti prvim favoritkam ekipi Kajuh Slovana iz Ljubljane. Z uspehom je bil zelo zadovoljen tudi njihov trener Mirko Unger.

Moška ekipa Keme Murexin pa je v prvem kolu premagala ekipo Fužinar Interdiskont in nato v četrtfinalu naletela na Savinjo. Tekma je bila zelo izenačena. Tomaž Pelcar je premagal Miho Podobnika, Damjan Zelko pa je tesno izgubil proti Brinu Vovku Petrovskemu in Luka Norčič je imel kar nekaj zaključnih žogic za zmago proti Domnu Hohnjecu in za vodstvo ekipe z 2:1. Tako pa je povedla Savinja z 2:1 in nato po še eni maratonski in zelo izenačeni bitki med Damjanom Zelkom in Miho Podobnikom je tretjo točko in zmago za Savinjo prigaral Miha Podobnik.

Ekipno državno prvenstvo za veterane 

Dan prej, v soboto, 23. septembra, pa je prav tako v Ljubljani, potekalo državno ekipno prvenstvo za veterane. Tekmovali so v kategorijah do 60 let in nad let pri moških ter v enotni kategoriji pri ženskah. Iz Prekmurja je bila prijavljena samo ena ekipa, Mura Sobota in osvojila naslov državnih prvakov v kategoriji nad 60 let. Za ekipo sta tekmovala »Soboški« legendi a še vedno aktivna igralca Igor Vinčec in Jožef Žekš, ki sta do finala vse nasprotnike premagovala z rezultatom 3:0. V finalu pa je bilo 3:1 in sta tako ubranila že lani osvojeni ekipni naslov prvaka.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: NTK SOBOTA, Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2023 ob 12:27 gost

      Kaj so to OLDTAIMERJI ? Tu bi še jaz izpadel mladinec zraven njih !

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.10.2023 ob 20:21 NTK sobota gost

        Vabljeni na vadbo namiznega tenisa in če dobite eno točko v petih poskusoh proti bilo kateremu s fotografij, vas povabimo s prvo ekipo na večerjo.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2023 ob 20:28 gost

      Kdaj češ in kje , ne le eno točko 5 . Padnit pa morata ne le večerja ampak dve .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.