https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radgonske gorice s penzionom začenjajo novo zgodbo

02.10.2023 ob 6:00  

Podjetje Radgonske gorice, znano predvsem po peničarstvu, je med dobitniki sredstev na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za nastanitveno turistično infrastrukturo v Pomurju. Podajajo se med turistične ponudnike, saj bodo na Jurkovičevi ulici v Gornji Radgoni uredili butični penzion. Na razpisu so zanj dobili dobrih 560.000 evrov.

Radgonske gorice, znane po srebrni in zlati radgonski penini, so najstarejši slovenski peničar; letos praznujejo 171 let obstoja. Kot je za STA pojasnil direktor Borut Cvetkovič, pa so pred leti svoji viziji, da ostajajo prvi slovenski peničar, dodali vizijo, da postanejo ponudnik turističnih nastanitev. 

Na razpis so se prijavili s projektom oživitve celotne Jurkovičeve ulice v Gornji Radgoni. Razdelili so ga v dva sklopa - RG butični hotel in RG butični penzion, je za STA povedala vodja turizma v podjetju Radgonske gorice Martina Ficko. Na razpisu so bili sicer tokrat uspešni le s penzionom.

"Razpis je bil namreč zelo usmerjen v energetsko učinkovitost. Pri tem pa imamo izziv, saj so stavbe v Jurkovičevi ulici pod spomeniškim varstvom in zato je točno določeno, kakšna okna ali streho morajo imeti. Tako da smo težko dosegali določene energetske standarde," je pojasnila Ficko. V zgradbi, kjer bo RG butični penzion, pa so že bile opravljene predelave, zato ni v celoti pod spomeniškim varstvom in so bili s prijavo uspešni. 

Za projekt, vreden 3,1 milijona evrov, so na razpisu pridobili nekaj več kot 560.000 evrov

"Gradnjo penziona bomo začeli prihodnje leto, saj je za nami res težko leto. V vinogradih smo imeli 60-odstotno škodo in smo bili primorani grozdje kupiti, zato smo investicijo prestavili," je dodala Ficko. Zaključek investicije po novem načrtujejo v letu 2025. 

RG butični penzion bo imel 12 enot. Ficko je izpostavila, da so v stavbah, ki jih bodo predelali, tudi dragocene stare poslikave, celotno ulico pa krasijo tudi notranji atriji in zanimive kleti. S penzionom Radgonske gorice ciljajo na drugačne obiskovalce kot doslej, ko so pisali predvsem vinsko zgodbo in so bile njihove stranke podjetja in gostinski ponudniki. Zdaj se namreč usmerjajo tudi na družine z otroki in aktivne goste.

Podjetje iz vinske panoge se je leta 2012 z nakupom stavbe, kjer je danes Dom penine, začelo spogledovati s turizmom. Tudi zato, pravi direktor Cvetkovič, ker so ugotovili, da je Gornja Radgona že dolgo brez ponudnika nočitev. "Gornjo Radgono z okolico želimo postaviti na turistični zemljevid Slovenije," je še pojasnil Cvetkovič.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        02.10.2023 ob 16:16 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    1. gost
      02.10.2023 ob 16:47 Gost gost

      Rad.Gor.so,Bouvjerjeve.Naj,se nehajo hvalit,z ukradenim.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2023 ob 11:46 ....... gost

      cene, kaj pa cene??????????????????????????? ALI BO BUTIČNI PENZION SAMO ZA SKORUMPIRANCE V DRŽAVI, ali tudi za seljaka, ki bi se rad otresel maltretiranja žene. Da bi si vsaj za 5 dni oddahnil?. Tega se ne objavlja, cene so skrivnost, kot je skrivnost, KOLIKO OD EVROPSKEGA DENARAJA SI MIMO BANČNIH RAČUNOV PRISVIJI NEKAJ POSAMEZNIKOV, da jim ne bo treba v pokoju premišljevati o znesku pokojnine. Evropska sredsta so bogatenje posameznikov v teh projektih in siromašenje oziroma delanje razlik med koliko toliko razumnimi ljudmi in totalnimi liovi - slorumpiranci v državi, ki jim ne morejo stopiti na prste niti organi pregona, saj delujejo v istem skorumpiranem sranju. Mafija z vami, vi brez njih, amen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.