https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odprte rezervacije za Teden restavracij, to so pomurski ponudniki

02.10.2023 ob 7:55  

Od 12. do 22. oktobra bo 103 vrhunskih slovenskih restavracij ponudilo izbrane jesenske menije lokalnih sezonskih dobrot, v katerih se prepletata tradicija in sodobnost.

Za vse ljubitelje kulinarike se bo naslednji teden pričel jesenski teden restavracij, ki letos poteka pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«. Obiskovalce bodo razvajali v več kot sto najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah, od tega tudi v štirih v Pomurju.

Na tokratnem Tednu restavracij sodelujejo 103 izbrane slovenske restavracije in gostilne, med njimi tudi 28 restavracij, ki so pred dnevi prejele oznake kakovosti kulinaričnega vodiča Michelin. Z letošnjim sloganom »Več okusa za manj ostankov« organizatorji spodbujajo k zmanjšanju zavržene hrane in odpadkov v gostinstvu. »Že spomladi so sodelujoče restavracije dokazale, da brez odpadkov ni le modni slogan, temveč stalna skrb, da je zavržene hrane in odpadkov v gostinstvu in prehrani čim manj. Jesenski Teden restavracij bo to še podkrepil. Chefinje in chefi bodo skuhali tako okusno, da bodo manj zavrgli, več ponovno uporabili in da njihovi gostje ne bodo nič pustili«, je povedal Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij.

Promocija vrhunske slovenske kulinarike

V tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni, s tem pa slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga. 

 V Pomurju lahko izbirate med štirimi ponudniki:

- Gostilna Rajh (Bakovci) - ocenjena s tremi srčki,
- Restavracija Kodila (Markišavci) - z dvema srčkoma,
- Gostilna Zorko (Boreci) - z enim srčkom in
- Gostilna Mencinger (Črešnjevci) - z oznako nasmeh. 

Cena menija

Osnovna cena menija znaša 23 evrov. Toliko boste za meni odšteli pri Gostilni Mencinger in Gostilni Zorko. Najboljšim restavracijam so dodali dodatek na kakovost, ki ga ocenjujejo s srčki. Restavracije z dvema srčkoma ceno dvignejo za 2 evra in je cena menija tako 25 evrov. Toliko boste odšteli v Restavraciji Kodila. Restavracije s 3 in 4 srčki imajo ceno menija 28 evrov in toliko boste odšteli v Gostilni Rajh.

Rezervacije za jesenski Teden restavracij so odprte in jih najdete tukaj.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2023 ob 10:24 Markojca gost

      Ka je tou butcher kudila?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.10.2023 ob 16:48 prekmurec gost

        Odprte rezervacije za Teden restavracij, to so pomurski ponudniki, a nobena ni primerna za delavca !

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2023 ob 18:48 gost

      Popišam se jaz na takšne menije in te restavracije ki so oderuške in nečloveške za srednji razred !!! Elite pa naj kar žrejo v teh restavracijah !!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2023 ob 18:58 Obiskovalec gost

      Dejansko so to sprejemljive cene za take večerje ko imaš večhodne menije ki so ponavadi 50€ pa več

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.10.2023 ob 20:49 svoboda gost

        Dejansko so to sprejemljive cene a ne za delavca, saj on lahko samo dela in po takih cenah enkrat tedensko je !

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.10.2023 ob 13:01 Veko gost

      Svoboda Se strijam s tabo Pa dober tek

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.10.2023 ob 14:47 Joško gost

      Naj jim tekne, tem pa k pajdoji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.