https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Blagoslovili obnovljeni Evangeličanski center Murska Sobota

Murska Sobota, 02.10.2023 ob 11:50  

V nedeljo, 1. oktobra, je v evangeličanski cerkvi Martina Luthra Murska Sobota potekalo svečano bogoslužje z blagoslovitvijo obnovljenega Evangeličanskega centra Murska Sobota.

Na svečanem bogoslužju sta zbrane nagovorila inšpektor Cerkve Bojan Prosič in cerkveni svetnik Rafael Quandt z Evangeličansko-luteranske cerkve Bayern, ki je v višini 75 % sofinancirala obnovo.

pPotek obnove je predstavil inšpektor Bojan Prosič, Rafael Quandt pa izrazil veliko zadovoljstvo, da lahko prisostvuje temu velikemu dogodku. Škof mag. Leon Novak mu je v zahvalo podaril steklen križ z napisom na današnje srečanje, inšpektor Bojan Prosič pa zahvalo za vso materialno in tehnično podporo.

Klaudija Sedar je podala kratko zgodovino Centra od prvih zamisli za gradnjo, za katero je bil sprejet sklep na Občnem zboru v Križevcih, 29. junija 1966 (»Naj se zida Evangeličanski center v Murski Soboti«,), blagoslovitve 31. oktobra 1969 do številnih dejavnosti, ki so se skozi leta zvrstile v Centru. Škof mag. Leon Novak se je v pridigi zahvalil tudi vsem delavcem Cerkve, ki so skrbeli za cerkveno življenje v Centru in si prizadevali za razvoj Cerkve. V glasbenem delu sta nastopili glasbeni skupini cerkvene občine Murska Sobota Eben Ezer in Selah.

Na dogodku so bili prisotni tudi minister za kohezijo in razvoj dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ter župani in predstavniki več občin (Lendave, Moravske Toplice, Puconci, Gornji Petrovci, Cankova in drugi).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.