https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Petanjcih s podelitvijo priznanj sklenili literarni natečaj

08.10.2023 ob 18:00  

V četrtek, 5. oktobra, je na Petanjcih v Vrtu spominov in tovarištva potekal svečani zaključek literarnega natečaja "Jaz v objemu družabnih ali socialnih spletnih omrežij", na katerem so podelili priznanja in zahvale za najboljša besedila.

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija je v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih v Občini Tišina podelila priznanja in nagrade nagrajencem literarnega natečaja "Jaz v objemu družabnih ali socialnih spletnih omrežij" in zahvale njihovim mentorjem.

S himno vrta "Bosa pojdiva ..." eno najlepših slovenskih samospevov, ki jo je napisal Kajuh, se je začela slovesnost s podelitvijo, ki jo je povezovala predsednica Komisije za izvedbo in vrednotenje natečaja Irena Kumer.

Na literarnem natečaju je bila pozornost usmerjena na aktualne teme razumevanja in delovanja ter odnos mladih v zapletenem svetu spletnih omrežij. Na natečaju so sodelovali mladi iz šestih osnovnih in treh srednjih šol iz Pomurja.

Priznanja in zahvale nagrajenim osnovnošolcem in srednješolcem ter njihovim mentorjem za nagrajena literarna dela so podelili predstavnik Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija general Ladislav Lipič, nekdanja ravnateljica, učiteljica in direktorica direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na ministrstvu za izobraževanje znanost in šport Jolanda Lazar in učiteljica slovenščine na OŠ Tišina Bernarda Jureš.

Nagrajenci literarnega natečaja "Jaz v objemu družabnih ali socialnih spletnih omrežij" v šolskem letu 2022/2023 so: Filip Andrejčak (OŠ Gornji Petrovci, mentorica Breda Kerčmar), Lukas Gumilar (OŠ II Murska Sobota, mentorica Polona Bohar), Sara Nemec (OŠ Gornji Petrovci, zdaj dijakinja III. Gimnazije Maribor, mentorica Breda Kerčmar), Urška Kavaš (OŠ Odranci, mentor Nino Gumilar), Zala Rauter (OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, mentorica Karmen Rauter), Matic Novak (OŠ Gornji Petrovci, zdaj dijak Gimnazije Murska Sobota, mentorica Breda Kerčmar), Taja Škarjot (Ekonomska šola Murska Sobota, mentorica Janja Adanič Vratarič), Urška Zavratnik (Srednja zdravstvena šola Murska Sobota, mentorica Judita Kalamar) in Jure Šiško (Biotehniška šola Rakičan, mentorica Marjanca Ferko Omahen).

Kulturni program so obogatili dijaki Gimnazije Murska Sobota. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2023 ob 20:19 prekmurec gost

      Vanek nejsi vreden ka sije sunce na tebe, v kateri stranki si že bil do leta 1942 ! To vemo, da si od leta 1945 bil spet v partiji.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.10.2023 ob 21:56 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2023 ob 7:35 Karel K. gost

      Lepo in pohvalno je, da se mladi literati zaradi njihovega kvalitetnega ustvarjanja, nagradijo. Vendar se ta prireditev mora izpeljati na ideološko nekontaminiranem in spornem mestu, kot je ta Šiftarjev gozd v Petanjcih. Kot izgleda je Šiftar bil, kljub opevanosti, sporna politična in ideološka osebnost. V glavnem takšne litararne prireditve ne sodijo na politično ideološki teren ampak na nevtralni, saj so ti mladi literati različnih svetovnonazorskih pogledov, Šiftar pa je opevano usmerjen propagandno poliitčno titoistično, kaj pa je bil pred tem pa bo morda kdo le v bližnji bodočnosti odkril. prav tako njegov zgodovinski pomen oziroma nepomen.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.10.2023 ob 9:16 gost

        Madžaron ; Takšne prireditve bi morale biti pri Karleku na Goričkem. Še Janči bi prišo.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.10.2023 ob 8:27 POZNAVALCI gost

      Celotna Golobova politika je totalno destruktivna , če bi bila samo konfuzna navzven , še ne bi bilo tako tragično - tam tako nimamo veliko vpliva , razen tega , da delamo vtis totalnim zunanjepolitičnih zblojencev , se nam pa utegne maščevati , če bomo še dolgo imeli komunistični kontinuum . Napake zunanje politike imajo vedno ekonomske posledice .

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.10.2023 ob 6:13 gost

      Lipič ni general, ampak generalmajor v pokoju. Veeeelika razlika.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.