https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Med 100 najboljšimi trajnostnimi zgodbami na svetu tudi Jeruzalem

10.10.2023 ob 12:05  

Globalna organizacija Green Destinations je v estonskem Talinu razkrila letošnji seznam 100 najbolj trajnostnih zgodb na svetu (Green Destinations Top 100 Stories). Nanj se je s svojimi primeri dobrih praks uvrstilo šest slovenskih destinacij: Ljubljana, Šaleška dolina, Brežice, Jeruzalem, Miren Kras in Kranj. 

Na izbor Green Destinations Top 100 Stories se vsako leto prijavijo številne destinacije z vsega sveta. Strokovna komisija jih izbere 100, ki jih prepozna kot primere dobrih praks. Slovenske destinacije se redno uvrščajo na seznam, kar je odraz sistematičnega in dolgoletnega razvoja ter promocije trajnostnega turizma.

»Za slovenski turizem trajnost ni izbira, ampak je naša dolžnost ohraniti naravna čudesa ter bogato kulturo in tradicijo, ki so v samem središču naše identitete. Iskreno čestitam vsem šestim destinacijam, ki v izboru Green Destinations z dobrimi trajnostnimi praksami letos izstopajo v mednarodnem prostoru in s tem širijo glas o zeleni Sloveniji v svet. Tudi na STO ostajamo zavezani nadaljnjemu razvoju in promociji trajnostnega turizma s projekti, kot so nadgradnja Zelene sheme slovenskega turizma, vzpostavitev Nacionalnega informacijskega središča ter novi pilotni projekt za zmanjšanje količin odpadne hrane. Skupaj ustvarjamo turistično ponudbo, ki je avtentična in temelji na našem spoštovanju narave in skupnosti,« je dejala direktorica Slovenske turistične ogranizacije mag. Maja Pak. 

Foto: STO 

Jeruzalem Slovenija: Oaza za raziskovalce narave

"Destinacija Jeruzalem Slovenija je strateško zavezana trajnostnemu, družbeno in gospodarsko odgovornemu razvoju. K ohranjanju narave si prizadevajo prispevati na več področjih.

Naravni rezervat Ormoške lagune je eden najboljših primerov ohranjanja narave v destinaciji in študijski primer, kako je degradirano območje postalo naravni rezervat. Naravni rezervat Ormoške lagune je 55 hektarjev veliko mokrišče antropogenega izvora, ki se nahaja v ekosistemu reke Drave ob Ormoškem jezeru. Sestavljajo ga plitvi bazeni s trstičjem in sestoji gabra, obdaja pa ga poplavni gozd. Mokrišče je izjemnega nacionalnega in mednarodnega pomena za številne ogrožene vrste ptic. Območje je pomembno gnezdišče vodnih ptic in ključno postajališče ptic selivk v Sloveniji. Število ptic v sezoni selitve lahko doseže več deset tisoč. Gre za izjemen primer desetletja trajajočega sodelovanja med industrijo (Tovarna sladkorja Ormož) in naravovarstveno organizacijo (Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije - DOPPS). Je vzoren in poučen prikaz sodobne naravovarstvene prakse, kako je mogoče varovati naravno in industrijsko kulturno dediščino," je zapisano v obrazložitvi.

* Naslovna fotografija je simbolična (arhiv Pomurec)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2023 ob 15:17 .... gost

      prerokba zgodovine za 2045 leto se uresničuje, namreč takrat ne bo evropejcev, ki so danes stari v povprečju 50 let, družinske vezi so že danes prepletene z muslimani, prihaja do vojn, ko vsi (pretežno muslimani) bžio v Evropo in bo tako 2045 leta uresničena prerokba človeka, po katerem vse prerokbe prehajajo na Nostradamusa, KI JE LE POVZEL PREROKBO PRETHODNIKA IZ ČASA PATRIARHOV, KI JO VARUJEJO V ZAVAROVANI INSTITUCIJI ISTI LJUDJE, torej da bo v Evropi po letu 2045 zavladal islam, oziroma MUSLIMANI. Torej crkvenjaki, tudi vas bo doletela roka islamistov in ne poneumljanje cerkve.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2023 ob 23:48 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2023 ob 17:18 gost

      Upam, da našega Jeruzalema ne bodo zvohali Palestinci in Hamas in ga raketirali kot Izrael.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2023 ob 13:03 ........ gost

      bodo bodo, samo ko bodo slišali ime JERUZALEM, zato se že sedaj poimenovati v VUKOJEBINO, in jih z volkovi prestrašiti. Priprave se morajo začeti nemudoma,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.