https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Šalovcih dišalo po zeljnih jedeh

13.10.2023 ob 10:05  

Turistično društvo Dišeči volčin je v sodelovanju z vasjo Šalovci in Občino Šalovci pripravil tradicionalni 19. Kapüstni den v Šalovcih.

Gospodinje iz Občine Šalovci so tudi letos pripravile razstavo jedi iz zelja, ki so jih ponudile na pokušnjo obiskovalcem. Letos je v tekmovanju v kuhanju segedina sodelovalo 8 ekip, in sicer Dolenci, Šalovci, Bodinci, Markovci, Čepinci, Domanjševci, KUD Šalovci in Vokalna skupina Zarja KTD Moščanci.

Komisija v sestavi Samo Just, Boštjan Lačen in Valeria Rogan so ocenili segedine. Prvo mesto je zasedla vas Dolenci, drugo mesto vas Šalovci in tretje mesto vas Budinci.

Na stojnicah so se predstavili lokalni obrtniki in proizvajalci. Degustacijske dobrote iz zelja so bile tudi letos dopolnjene z zanimivo gostinsko ponudbo domačih jedi, najmlajši pa so se zabavali na napihljivih igralih.

V kulturnem programu so nastopili Folklorna skupina KUD Goričko, Porabski trio in Künštni Prleki. Za glasbeno razpoloženje je skrbela skupina Blue Planet.

Vir in foto: Občina Šalovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2023 ob 12:43 borejci gost

      Tam tak drűjgo ne vejo kűjati kak zelje in repo ter tikvino juho vse ostalo je za njih amerika

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2023 ob 16:12 puconci gost

      Saj tam bogu za hrbtom drűjgo tak ne znajo kuhati kak zelge pa repo kisilo juho in tikvino župo

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.10.2023 ob 20:39 Goričanec gost

      Boukše kak pa Mcdonalds😂

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.10.2023 ob 21:18 goričanec gost

        Kje pa daleč od tega Mcdonalds je zakon ! V Šalovcih dišalo po zeljnih jedeh, kdo jih še mara ?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.