https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Puconcih s slavnostno sejo počastili 26. občinski praznik

Kulturna dvorana, 14.10.2023 ob 6:00  

Občina Puconci je praznovala 26. občinski praznik.

V ta namen je v Kulturni dvorani Puconci v petek, 13. oktobra, potekala Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Puconci.

Župan Občine Puconci Uroš Kamenšek pove, da so mu lani občani in občanke na volitvah zaupali veliko odgovornost, za kar se jim iskreno zahvaljuje. Bistvo vsakoletnega snidenja ob občinskem prazniku je stisk rok, odkrit klepet in načrtovanje prihodnosti, kajti občinski praznik je praznik vseh občanov in občank. Pri tem doda, da so lahko ponosni na razvoj občine. Občinski proračun za leto 2023 je bil izrazito investicijsko naravnan, v začetku leta so intenzivno pripravljali projekte ter dokumentacijo za izvedbo le-teh. Žal pa je narava spomladi pokazala zobe. Tako so skupno v njihovi občini zabeležili 1,5 milijona evrov škode v smislu sanacije in popravil. Zaradi odziva na nepredvidene situacije so letos že dvakrat pripravili in sprejeli rebalans proračuna. Več kot 2 milijona evrov so vložili tudi v izgradnjo in rekonstrukcijo lokalnih cest, javnih in gozdnih poti in vse ostale pripadajoče infrastrukture. Navedel je še nekaj aktualnih projektov v občini, denimo izgradnjo širokopasovnega omrežja, nadgradnjo Vodovodnega sistema B, kjer se bodo dela končala do konca tega meseca, prav tako je občina v zaključni fazi izbire izvajalca za gradnjo vrtca pri Osnovni šoli Puconci ter gradnjo kanalizacijskega omrežja na Vaneči.

Slavnostni govornik je bil dr. Uroš Lipušček, bivši dopisnik RTV Slovenija iz Združenih držav Amerike in Kitajske, ki je med drugim vsem občanom občine Puconci iskreno čestital ter zaželel klenosti, trdne volje in obilo zanosa v bodoče. Ob tem pa je spregovoril tudi o njegovih vtisih o Prekmurju, zgodovinskih prizadevanjih, da je Prekmurje ostalo del Slovenije in o možnostih razvoja občine in Goričkega. 

Ob prazniku Občine Puconci je župan Uroš Kamenšek podelil priznanja in nagrade Občine Puconci ter priznanje župana.

Priznanja Občine Puconci so prejeli:

- Cecilija Hadler iz Šalamencev, za dolgoletno, skrbno delo v Društvu upokojencev Puconci.

- Jože Šumak z Vaneče, za večletno uspešno delo v Lovski organizaciji in

- Franc Fujs iz Prosečke vasi, za dolgoletno delo na področju prostovoljstva, aktivnega dela na področju gasilstva, športa ter lokalne skupnosti.

Velika zahvalna listina občine pa je letos šla v roke Karlu Žekšu iz Pečarovcev, za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju gasilstva, kulture, športa in rekreativnega turizma ter lokalne skupnosti. 

Nagrado Občine Puconci je prejelo Športno, kulturno in turistično društvo Hrast Lemerje, za 30 - letno delovanje in za prispevek na športno rekreativnem področju v občini. 

In ne nazadnje so Priznanje župana prejele gasilke in gasilci Gasilske zveze Občine Puconci, za prostovoljstvo, za nesebično pomoč sočloveku v lokalni skupnosti in v celotni Sloveniji. Priznanje župana pa je prevzel predsednik Gasilske zveze Puconci, Ivan Pintarič. 

Za glasbeni program sta poskrbela Zasebna glasbena šola Virtuoz in člane mlade folklorne skupine iz Kulturno turističnega društva Moščanci.

Slavnostno sejo je povezovala direktorica občinske uprave Občine Puconci Ines Magdič. Za celostno podobo dogodka pa je poskrbela Agencija Sever. 

Slovesnost se je nato nadaljevala z otvoritvijo ulične razsvetljave in novega nogometnega igrišča v Beznovcih ter pogostitvijo in druženjem ob glasbeni skupini Blue Planet.  

  

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2023 ob 8:23 Konti gost

      Dogodek lepo zasnovan, lepo okrašeno, lep obisk. Dajmo drugič malo več pozitice v teh govorih. Nej samo ka nega pejnez, ka tou ka mamo pejnez moremo dati v obnove... ka so poplave napravile to pa ovo. To znamo! Povejte ge pa kak mo se fajn meli pa ka so načrti za dale

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2023 ob 17:21 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2023 ob 20:20 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.