https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Trgu zmage in v soboškem parku potekal 57. Spominski tek

18.10.2023 ob 17:00  

V torek, 17. oktobra, je v popoldanskem času, na Trgu zmage in v mestnem parku v Murski Soboti, potekal 57. tradicionalni Spominski tek, ki ga je organiziral Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Tekmovalci tako tisti mlajši, kot tudi malo starejši so se zbrali v popoldanskem času na Trgu zmage v Murski Soboti in tako prispevali k ohranitvi tega tradicionalnega dogodka.

Kategorije deklic in dečkov osnovnih šol ter dijakinj in dijakov srednjih šol so tekli štafete, v katerih so bili po trije tekmovalci. Dolžina kroga okoli na Trgu zmage je bila dolga 300 metrov.

Članice in člani so tekli po celotnem parku, dolžina proge je bila dolga 1000 metrov. Oboji so tokrat pretekli 4 kroge.

Tekmovali so učenci pomurskih osnovnih šol, ki so bili razdeljeni po naslednjih kategorijah: deklice OŠ 1., 2. in 3. razred, dečki OŠ 1., 2. in 3. razred, deklice OŠ 4., 5. in 6. razred, dečki OŠ 4., 5. in 6. razred, deklice OŠ 7., 8. in 9. razred in dečki OŠ 7., 8. in 9. razred. Tekmovali so tudi dijaki in dijakinje srednjih šol ter članice in člani (občanke in občani).

V kategoriji deklice OŠ 1., 2. in 3. razred je zmagala OŠ II Murska Sobota, drugo uvrščena je bila šola OŠ Puconci, tretje mesto pa je pripadlo OŠ Beltinci.

V kategoriji dečki OŠ 1., 2. in 3. razred je zlata medalja pripadla OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, srebrna medalja OŠ II Murska Sobota, bronasta medalja pa je pripadla OŠ III Murska Sobota.

V kategoriji deklice OŠ 4., 5. in 6. razred je zmagala pripadla AK Pomurju, drugo mesto je pripadlo OŠ Beltinci, tretje mesto pa OŠ Puconci.

V kategoriji dečki OŠ 4., 5. in 6. razred so zlato medaljo dobili učenci OŠ I Murska Sobota, srebrno medaljo učenci OŠ Beltinci, bronasta medalja pa je pripadla učencem OŠ III Murska Sobota.

V kategoriji deklice OŠ 7., 8. in 9. razred so prvo mesto zasedle učenke OŠ I Murska Sobota, druge so bile iz OŠ III Murska Sobota, tretje pa iz OŠ Cankova.

V kategoriji dečki OŠ 7., 8. in 9. razred so zlato medaljo dobili učenci OŠ III Murska Sobota, srebrno učenci OŠ Beltinci, bronasto pa učenci OŠ Puconci.

V kategoriji dijaki in dijakinje srednjih šol, so tako zlato kot tudi bronasto medaljo dobile dijakinje Gimnazije Murska Sobota, srebrna medalja pa je pripadla Ekonomski šoli Murska Sobota.

Zlato medaljo v kategoriji dijaki srednjih šol pa je tudi pripadlo Ekonomski šoli Murska Sobota, srebrno medaljo so prejeli dijaki Gimnazije Murska Sobota, bronasta medalja pa je pripadla Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota. 

V kategoriji članice je prvo mesto zasedla Andreja Gorčan, drugo uvrščena je bila Tjaša Žalig, tretje uvrščena pa Anita Rižnar.

V kategoriji člani pa je zlato medaljo osvojil Tomaž Rep, srebrno medaljo Jan Kramer, bronasto medaljo pa Aljaž Novak.

Prve tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele medalje in praktično nagrado (žoge). Prvi trije v kategoriji članice in člani pa so prejeli medalje in darilne bone.

 

  Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2023 ob 17:24 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2023 ob 17:45 Karel K. gost

      Kako zavajajoče znajo ti Murskosoboški titoisti skriti datum, da lahko poneumljajo prekmurske otroke in mladino s svojo krvavo revolucionarno preteklostjo, v spomin na neko partizanstvo povezano z Vanečo, kar pa je le labodji spev. To je dan na katerga je soboška občina slavila svoj dan, kot spomin na neko vandranje posameznikov tam leta 1945 na Vanečo. Tu sploh ni šlo za neko partizansko enoto, kot to hočejo prikazati. Iz prekmurja so na svoji poti madžarske okupatorje nagnali Rusi ob svojem prodoru na zahod, da bi čim hitreje zavzeli čimveč ozemlja.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 19:29 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 19:54 gost

        Bedaček Karček ali veš kaj se je dogajalo na ta dan ? Koga so odpeljali v vogrska in pozneje v nemška taborišča ? Neumen kot vedno Bedaček Karček !

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2023 ob 18:45 gost gost

      G. Karel, vi poneumljate primitivne , ker samo ti vas berejo, če sploh razumejo, kaj berejo. S tem se ni za hvalit. Sicer pa lepa tradicija, ki se naj nadaljuje.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 20:17 Karel K. gost

        Saj ste tudi vi prtebrali, ste torej primitivec in sploh ne razumete kaj berete, saj če bi potem nebi pisali neumnosti. Dane Šumenjak na Vaneči in njemu je namenjen 17. oktober. Kovača ne omenjaj, saj je bil izdan s strani svojih, da so ga lahko madžarski okupatorji ubili. To ni bila neka akcija partizanske enote ampak aktivistična posameznikov. Seveda ni opravičila za to za madžarskega okupatorja, vendar je pod njegovimi streli umrlo še nekaj prekmurcev, tudi tistih kateri so dezertirali iz madžarske vojske in so jih potem na domu ali kako drugače likvidirali.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 21:48 gost

        Bedaček Karel in diktator Janez Ivan sta zakomplesirana do groba in jezna na partijo ker enemu niso pustili da bi vodil Zvezo mladine Slovenije, Karlek pa se verjetno ni mogel povzpeti na visok položaj v partiji.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2023 ob 19:12 gost

      Daj BUTEC NEHAJ !!!!!!!!!!18:45

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.10.2023 ob 21:52 gost gost

      BUTEC SI TIJ TELE NE POZNAŠ ZGODOVINE LAGALI SO TI ŽE OD NEKDAJ PARTIZANI OB MURI NEJ JI BILOJ PRIŠLI SO IZ ŠTAJERSKE NA GIBINI PREK MURE GE SI SE ŠOLAL V LENTIJI

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.10.2023 ob 8:25 barcelona gost

      Dobro in koristno je, da se mladi več gibajo v naravi. Upam, da ni bilo ob tej priložnosti pranja možganov s propadlo ideologijo. Lepo, da POMUREC kaj piše o te. Ja morda pa v uredništvu ne veste, da se je včeraj v Ljubljani zbralo okoli 20.000 upokojencev, ki so izražali svoje zahteve. To je pač slovenska medijska krajina. Tako se ustvarja javno mnenje. Če zapleše Jenul z devetimi podporniki pa o tem poročajo vsi mediji v Sloveniji. Bravo ! Dvojna merila !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.10.2023 ob 9:19 HVALA gost

      tudi če jih je bilo 5000, pa jih je bilo veliko veliko več, enostranski mediji ne poročajo, pa bi morali....sramota za javne medije, ki sledijo nekemu enoumju Ruparju in upokojencem, ki se borijo za vse nas, pa samo globok poklon!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.