https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavski župan sprejel člane društva Solinjani

16.10.2023 ob 15:30  

Minulo soboto se je v Lendavi že 17. zapored odvila prireditev »Dan hrvaške kulture v Lendavi" v organizaciji Hrvaškega kulturnega društva Pomurje, na kateri so med drugim gostje s hrvaškega mesta Solin predstavili svoje mesto.

Namen prireditve je širši slovenski javnosti prikazati kulturno izročilo in kulturni utrip, ki ga v sklopu svojih aktivnosti gojijo člani Hrvaškega kulturnega društva Pomurje. Na dogodku so se predstavili z bogatimi aktivnostmi na področju kulture, ki članom društva omogoča ohranitev hrvaške besede, izročila in običajev.

Člane društva Solinjani, v Lendavo jih je prišlo kar 32, direktorico Turistične skupnosti mesta Solin Jelena Stupalo in predsednico združenja »Solinjani« Helo Milišić je v dopoldanskih urah v Mestni hiši Občine Lendava sprejel župan Janez Magyar ter jim zaželel nepozabno izkušnjo v našem mestu, polno kulture, umetnosti in prijateljstva.

V popoldanskih urah se je kulturni del programa odvil v kulturnem centru Zrinski, na katerem so nastopili Mirko Švenda – Žiga, Klapa Tamarin, s spletom medžimurskih plesov in pesmi se je predstavila folklorna sekcija društva, tamburaši HKD Pomurja pa so izvedli več tamburaških melodij.  Đanino Kutnjak, predsednik HKD Pomurja in predsednik Zveze hrvaških društev v Sloveniji je goste iz Dalmacije, iz mesta Solin lepo pozdravil in jim zaželel dobrodošlico, v pozdravnem nagovoru pa še dejal: »na preteklih 17. prireditvah so v Lendavi gostovala številna mesta in občine iz Republike Hrvaške, spletla so se mnoga prijateljstva, prireditev pa je dala velik prispevek h kulturnemu dogajanju v občini Lendava,« so sporočili iz občine Lendava.

FOTO: Občina Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2023 ob 15:42 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2023 ob 17:16 gost

      Mene pa zanima če so lendavske ga župana že sprejeli na komisiji za korupcijo. Kajti koliko mi je znano je v 5 postopkih nezakonitih.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2023 ob 0:51 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2023 ob 18:15 gost

      Te je še itak župan ?Nekaj se je pijsalo ka ga nekaj sumijo .Sűjč pa nej bil prisoten ?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2023 ob 19:00 gost gost

      PA VAM JE ŽUPAN NA POJTI LEVAKI MALO MORGEN DOSTA DUGO STE ZANEMARJALI LEPO MESTO LENDAVO NEKOČ OBČINA SKORAJ POLOVICI PREKMURJA PUSTITEGA NAJ DELA

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2023 ob 11:01 jelen gost

        gost 19;00 Najlepše mesto ? Beltinci imajo več prebivalcev kak posrana Lendava .Tij si nekaj zamejšal .Kelko razredov OŠ maš ?Budalo

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2023 ob 11:14 gost gost

        hehe tij pa si za hece lepo mesto Lendava praj , še malo in bo Lendva ker vas Madžari dol kupijo, ne vlagajo oni kar tak v Lendavo, brez skrbi.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.