https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Hotizi so odprli prenovljeno športno igrišče

Hotiza, 17.10.2023 ob 8:45  

Minulo soboto je potekalo na Hotizi svečano odprtje prenovljenega športnega igrišča v tamkajšnjem športnorekreacijskem centru, znanem pod imenom Laštat.


Krajani in krajanke Hotize so zbrali svoje moči in predano preuredili nekdanje asfaltno igrišče, kjer so zdaj položili umetno travo, ki je bila prej položena pri Osnovni šoli I Lendava. Polega tega so obnovili in polepšali celotni center Laštat.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob tej priložnosti nagovoril prisotne ter izrazil svoje priznanje Krajevni skupnosti Hotiza, lokalnim društvom in vsem krajanom in krajankam, ki so ponovno dokazali, da z združenimi močmi lahko dosežejo velike stvari. Poudaril je složnost, ki so jo pokazali v času minulih poplav, ko so stopili skupaj in se medsebojno podpirali.

Župan se je zahvalil vsem, ki so prispevali k obnovi športnorekreacijskega parka, prav tako pa se je zahvalil lokalnemu župniku Viljemu Kovaču za lep blagoslovitveni obred ter vsem, ki so sodelovali pri pripravi otvoritvene slovesnosti. Na otvoritveni slovesnosti je župan tudi podaril nogometno žogo.

Predsednik Krajevne skupnosti Hotiza Štefan Farkaš je predstavil opravljena dela na športnem igrišču. Pove, da so razširili nogometno igrišče in položili umetno travo, prebarvali ograjo okrog nogometnega igrišča, postavili novo žičnato ograjo okrog celotnega športnorekreacijskega parka ter nasuli pesek na igrišču za odbojko na mivki, ki je bil uporabljen za zaščito pred avgustovskimi poplavami.

Občina Lendava je za izkop in material, ki so ga krajani Hotize uporabili pri prenovi, ter novo opremo (nogometna gola, zaščitna mreža za goloma in novo košarkarska tabla in koš) namenila nekaj več kot 5 tisoč evrov.

V kulturnem delu programa so nastopili harmonikar Matic Pozderec ter plesna skupina Hotiške ribice. Po uradni otvoritvi so se udeleženci družili in odigrali prijateljske nogometne tekme.

Otvoritev prenovljenega športnega igrišča na Hotizi je izraz trdega dela, predanosti in združenih moči krajanov ter vseh, ki so prispevali k tej prenovi. Športnorekreacijski center, ki so ga z veseljem uporabljali, bo tudi v prihodnje služil kot prostor za rekreacijo, druženje in športne aktivnosti, so sporočili iz občine Lendava.

Foto: KS Hotiza.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2023 ob 9:35 gost

      Ovi so z županom kaj govorili ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.10.2023 ob 11:36 gost

      Ja so. Pa pravijo ka vse vrede.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.10.2023 ob 18:37 lujz gost

      Ka so na Hotizi sami pingvini doma !!!!??? sami mali lidji ! Nega ednoga pravoga človeka viditi!!? voda jim škoudi pa tiste njihove ribe !!!!!???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2023 ob 8:23 gosak gost

      Kaj pa Nogometni klub Hotiza? Je razpadel, nastopa v kakšni ligi ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 18:47 gost

        gasak........... Hotiza je lekar Hrvaška te sigurno špilajo v Hrvaški seljački ligi Hotižanci

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.10.2023 ob 21:08 Bog gost

      Stankec je klub zapravo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.