https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na forumu odličnosti in mojstrstva podelil tudi veliko nagrado

Murska Sobota, 18.10.2023 ob 12:00  

Pomurska gospodarska zbornica je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine, Razvojnim centrom Murska Sobota ter Mestno občino Murska Sobota priredila 31. Forum odličnosti in mojstrstva, ki se je odvil v torek, 17. oktobra, v Paviljonu Expano.

"Gospodarstvo generira tudi razvoj samih občin" je poudaril župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj in dodal, da ima pri tem pomembno vlogo tudi Pomurska gospodarska zbornica. "V naši viziji je, da želimo biti najboljši. Izmenjava samih izkušenj in dobrih praks je izjemna priložnost tudi za nas. Regija ima namreč velik potenc, na nas pa je, kako ga bomo razvijali," pove. 

Po besedah direktorja Pomurske gospodarske zbornice Roberta Graha so z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine zelo dobro povezani. "Želeli smo, da pridejo k nam in v okviru foruma predstavijo dobro prakso."

Jože Colarič predstavil uspešnega farmacevtskega giganta

V uvodnem predavanju je tako dolgoletni predsednik uprave Krke d.d., Jože Colarič predstavil uspešno poslovanje farmacevtskega giganta. Skupina Krka je v letošnjem polletju zvišala prihodke od prodaje za sedem odstotkov na 920,4 milijona evrov. Čisti dobiček je znašal 170,1 milijona evrov in se je v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko so beležili velike prihodke iz naslova pozitivnih tečajnih razlik, znižal za 28 odstotkov.

"Smo med vodilnimi generičnimi farmacevtskimi podjetji v svetu. Strmimo, da bi bili še boljši. Zakaj? Zaradi konkurence," izpostavi. 

"Zagotavljamo dostop do visokokakovostnih in cenovno dostopnih zdravil. Bolnikom zagotavljamo dostop do zdravil na več kot 70 trgih v 6 prodajnih regijah," je dejal Colarič in izpostavil, da 55 milijonov bolnikov dnevno uporablja Krkina zdravila po vsem svetu.

49 podjetij in predstavništev je zunaj Slovenije, v katerih je zaposlenih 45 % vseh sodelavcev skupine Krka. Letno proizvedejo 17 milijard trdnih oblik zdravil na različnih terapevtskih področjih.

Podelitev nagrade

V okviru foruma so podelili Veliko nagrado odličnosti in mojstrstva za leto 2023, ki jo je prejel Vlado Kreslin. Nagrado mu je izročil Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2023 ob 14:56 gost

      Ali je Vlado res zapel Bilečanko?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2023 ob 16:12 gost

      Oligarhi tajkuni na kupu. Delavci pa za jih delajo večina po zakonih suženjstva novodobnega.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2023 ob 16:14 gost

      Ta črni klubuk beltinski je tudi prisesan na državne jasli velikokrat.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.