https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vrednost odkupa okroglega lesa precej nižja kot pred letom dni

22.10.2023 ob 12:30  

Skupna vrednost v avgustu odkupljenega okroglega lesa iz zasebnih gozdov se je v mesečni primerjavi nekoliko zvišala, v letni pa za nekaj več kot četrtino znižala.

Vrednost odkupljenega okroglega lesa višja kot mesec prej

Avgusta je vrednost odkupa okroglega lesa iz zasebnih gozdov znašala 3,7 milijona EUR in je bila za približno 7 % višja kot v mesecu pred tem, večje so bile tudi količine odkupljenega lesa. Pri hlodih za žago in furnir je vrednost odkupa zrasla za okoli 10 % in pri lesu za celulozo za skoraj 2 %, pri lesu za kurjavo in drugem industrijskem lesu pa se je nekoliko znižala.

Toda precej nižja kot pred enim letom

V primerjavi s prejšnjim avgustom se je vrednost odkupljenega okroglega lesa znižala za okoli 30 %, in sicer predvsem zaradi nižjih povprečnih cen odkupljenega lesa. Pri hlodih za žago in furnir je upadla za 34 % ter pri lesu za celulozo in plošče za skoraj 10 %. Vrednosti drugih kategorij so bile skoraj enake kot pred letom dni, so sporočili iz Statističnega urada Republike Slovenije. 

 

 

Graf: SURS, Vrednost odkupa okroglega lesa, Slovenija.

 

 Tabela: SURS, Odkup okroglega lesa, Slovenija.

 * Fotografije so simbolične: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2023 ob 19:10 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2023 ob 20:08 gost

      Niso samo les dražji. Tudi vse kar se tiče slovenskih cest in Darsa je vse šlo v nebo. Kajti stranka SDS in NSi sta ugrabili Dars z prijateljem zaporniškim Janeza Janše Rokom Snežičem. Zraven pri ugrabiti Darsa pa še sodelujejo župan Polane in policijski direktur Janševe vlade Travnar. Vse niti pa vleče strankarski velja NSi Hajdinjak direktur Darsa. Hujše kot v kozanostri v Italiji. Samo dogovarjanje samo podkupovanje samo lobiranje sama povezanost med mafijci iz desnega pola. Edino še manjka Virant keri sodnikom,,,, jajca,,,, zmučka če ne sodijo kot želi desni pol politike. Zato pa so taki zastoji vsak dan na cesti če jo pa vodijo sami mafijci keri se brigajo samo za svoje račune. Boli jih pa,,,,, kurac,,,, za ljudi ki vsak dan v prometu čakajo v vrstah. Vse pa vodijo in vlečejo niti iz desnih skorumpiranih strank. Dobro je šarac povedal če bi videl Jezus te desne luzarje nikoli nebi šel na križ za njih.

      24 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2023 ob 10:16 kilonja gost

        Debeluhar je dobil kost za glodanje...na Fifi glodaj malo..počasi da se ti en zatakne v grlu ;) .

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2023 ob 20:51 gost

      Res Slovenija ima mafijo kera presega samo kolumbijski mafijo. Zato patrpijo Slovenci kot njim pravi glupi narod SDS in nova Slovenija. Ti ljudje iz desnega pola že 30 let kradejo in se bogatijo na plečih Slovencev.

      28 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2023 ob 10:27 ......... gost

      popravljam komentar ob 20:08 ne poštenjak VIRANT, ampak SDS ovec VIZJAK.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2023 ob 10:34 gost

      ,,, klonjaš,,, si si že nabavil orožje kot vaš poziva vaš vele pizdek eden in edini Januš grozni. Nevem zakaj vam ne razdeli orožja kero je pokradel pri depali vasi.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2023 ob 20:13 kaplar gost

        Sem in to celotno brigado Leopard II. vklučno z posadko, a ko sem jim povedal, da želim preizkus na Ruski fronti je padla cena !

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.10.2023 ob 10:35 gost

      Od tistega orožja ni več niti denarja krega je pokasiral kamoli orožje.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.10.2023 ob 10:39 gost

      Desni ekstremisti se zdaj baje namesto orožja opremljajo z fračami. Za strela je z fracami pa imajo treninge v štajerskih šumaj.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.10.2023 ob 18:15 Teodor gost

      Zelo lep prispevek..tako kot novinarka..za žvižgača je pa kr vratarja na pop tv snela

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.