https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Italija se je odločila zaradi spremenjenih razmer uvesti nadzor na skupni meji

18.10.2023 ob 13:45  

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je včeraj zvečer opravil telefonski pogovor z italijanskim ministrom za notranje zadeve Matteom Piantedosijem.


Italijanski minister ga je obvestil, da se je Italija zaradi spremenjenih razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu odločila uvesti nadzor na naši skupni meji. Razmere so se namreč od njunega zadnjega srečanja aprila v Rimu močno spremenile. Kot je še povedal italijanski minister, je bistvo tega začasnega ukrepa preprečevanje terorizma in organiziranega kriminala.

Ministra sta se strinjala, da je lahko zahodnobalkanska pot, ki jo tesno spremljajo tako slovenske kot italijanske varnostne službe, privlačen koridor za potencialno radikalizacijo.

Minister Poklukar je ob tem poudaril nujnost začasnosti in sorazmernosti tega ukrepa. Italijanskega kolega Piantedosija je pozval, da morajo biti ukrepi sorazmerni in prijazni našim državljanom, da ne prekinemo kulturnih, prijateljskih in družinskih vezi ljudi, ki živijo ob meji. Ministra sta se tudi dogovorila, da se v kratkem slišita generalna direktorja policij in se dogovorita, kako in kje se bo ukrep izvajal.

Dodajamo, da slovenska policija razmere intenzivno spremlja in z namenom zagotavljanja varnosti vseh prebivalcev Slovenije ustrezno prilagaja ukrepe, so sporočili iz Ministrstva za notranje zadeve.

* Fotografije so simbolične: Arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2023 ob 13:59 Karel K. gost

      Kdo pa nebi zaprl državnih meja z državo katera podpira terorizem, nasilje in s tovrstnimi izjavami operira na mednarodni sceni. preseneča, da sosednje demokratično usmerjene države ne gradijo zidu podobnem Berlinskemu na tej meji. Seveda pa je neodgovorno od teh sosedov, da slovenski narod prepustijo tej titoistični bandi v nemilost. Tako kot se Palestinci ne morejo rešiti terorisitčne skupine Hamas, se slovenski narod ne more rešiti titoizma, kateri ga že osem desetletij uničuje in tudi danes kar se da ugotoviti na temelju izjav nekaterih slovenskih politikov, filozofov, reperjev...., novinarjev. Tako kot samostojna slovenija pod vodstovm titoisitčnega političnega sistema in politične elite nima bodočnosti, tudi samostojna država Palestina ne bo imela pod vodstvom Hamasa bodočnosti.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2023 ob 14:48 105 gost

      Golobova vlada pa ukinja nadzor na mejnih prehodih in odstranjuje ograjo na zeleni meji.Skregano za z vsako normalno logiko.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2023 ob 16:18 gost

      Kaj je narobe z slovenskim narodom. Ko je bila ograja so cvilil obmejni Slovenci da vlada izvaja genocid nad ljudmi živalmi kmeti itd. Zdaj ko se ograja odstranjuje pa je problem da ne ščitijo obmejnih krajev pred pitaj boga kom verjetno pred,,,, ježi,,,.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2023 ob 16:46 Karel K. gost

        Dwel slovenskega naroda je zbegan, saj ne ve kam in kako, kar je posledica pranja možganov s strani pretekle in sedanje titoistične lažnive in manipulantske elite, ki mu vlada tudi v zadnjih 32. letih, seveda na 45 let podlage. Saju pa ves čas politična elita le manipulira z njim in ga vsaka stran prepričuje v svoj prav, ne pa da bi raz6mišljali v korist razvoja. Poliitčna elita se le bori za oblast in v ta namen je tudi ta dvoličnost v povezavi z ograjo. Seveda nobena ograja ne zaustavi migrantske poti in tudi ne ta slovenska ne, morda pa le malo olajša kontrolo na meji. Saj pa velo ZDA z Bidnom kot predsednikom gradijo mejni zid z Mehiko. V Slčoveniji pa ta in nobena druga ograja ne bo pomagala, ker policisti ne opravljajo svoje naloge, le špancirajo se ali pa še to ne. Ko jih kamere snemajo pa gledajo skozi "kukere". Mora nekdo to državo prevzezi in jo urediti na vseh področjih, da ne bo funkcionirala kot razpuščena banda, ko le privilegiranci imajo besedo, ostali pa smo vsi zanje bedaki. Dobro, da se ti privilegiranci raztodenejo na mednarodni sceni, kot sta zadnji primer, Pirc Musar v povezavi z zamejci in pa seveda Žižek na knjižnem sejmu v Franfurtu. Ja tu7jina ki živi v urejenih državah noče poslušate te njihopve populisitčne pravljice in podpore nasilju. To nasilje, katero ta titoisitčna oblast izvaja doma hočejo izvoziti na mednarodni politični, celo literarno-kulturni parket. Vedno jim ne rata, da bi nalagali tujino, ko ji hočejo dopovedati, kako so oni demokratični in kako demokratični, pravni sistem izvajajo v Sloveniji. Ko bo tujina dokončno spoznala, da je v Sloveniji največje kršenje človekovih pravic pravice govora in medijev, bo se lahko pohvalila, da v Evropi dela re4d in preganja takšne in drugačne oblike terorizma.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.