https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bloudkove nagrade odslej vsem športnikom

18.10.2023 ob 16:25  

Državni zbor je na današnji seji z vsemi 86 glasovi navzočih poslancev potrdil novelo Zakona o Bloudkovih priznanjih, ki jo je na predlog Odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj pripravila Vlada RS.

Novela odpravlja neenakosti iz preteklosti, ko so nekateri športniki za vrhunske mednarodne dosežke Bloudkovo nagrado prejeli, drugi športniki pa je za enakovredne športne dosežke niso prejeli. Sprememba Zakona o Bloudkovih priznanjih odslej prinaša avtomatično podelitev Bloudkovih nagrad vsem dobitnikom medalj na največjih tekmovanjih. Športnikom, ki so enakovreden rezultat dosegli v preteklosti, vendar iz kateregakoli razloga Bloudkove nagrade še niso prejeli, po novem omogoča, da končno prejmejo zasluženo nagrado tudi za pretekle vrhunske športne dosežke.

FOTO: Jure Makovec (STA).

Minister Matjaž Han je ob tem poudaril: »Slovenski športniki dosegajo vedno več vrhunskih rezultatov, ki so pomembni in vidni tudi na svetovni ravni. To vključuje uvrstitve na zmagovalni oder na olimpijskih igrah, paralimpijskih igrah, olimpijadah gluhih ter šahovskih olimpijadah, saj jih predpisi s področja športa obravnavajo kot enakovredne vrhunske športne rezultate. Z novelo zakona tako najpomembnejšim vrhunskim dosežkom slovenskih športnikov dajemo ustrezno priznanje in popravljamo krivice iz preteklosti, ko nekateri športniki za prej naštete vrhunske rezultate niso prejeli Bloudkovih nagrad.«

Zakon, ki je veljal do sedaj, je omogočal podelitev največ štirih Bloudkovih nagrad letno. To je ob velikem številu vrhunskih rezultatov slovenskih športnikov pomenilo, da je moral odbor izbirati med dosežki. Tako se je dogajalo, da tudi nekaterim športnikom z osvojenimi medaljami na največjih in najpomembnejših športnih tekmovanjih, predvsem na olimpijskih in paralimpijskih igrah ter olimpijadah gluhih in šahovskih olimpijadah, nagrade niso bile podeljene.

Bloudkova priznanja se podeljujejo že od leta 1965. Zakon o Bloudkovih priznanjih določa priznanja v obliki Bloudkovih nagrad in Bloudkovih plaket. Bloudkove nagrade so namenjene športnikom in športnim ekipam za vrhunske mednarodne športne dosežke. Posamezniki, ki so v športu pustili pečat z vsaj 30-letnim delovanjem, pa lahko prejmejo Bloudkovo nagrado tudi za življenjsko deloso sporočili iz Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2023 ob 17:27 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2023 ob 19:29 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.