https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Polanski večer v deželi štorkelj

Velika Polana , 20.10.2023 ob 12:10  

V Veliki Polani je bilo v nedeljo prav posebej slovesno. Člani Kulturnega društva Miško Kranjec Velika Polana so ob podpori občine Velika Polana priredili Polanski večer v Deželi štorkelj.

Niti slabo vreme ni preprečilo dobre volje nastopajočih. V raznolikem programu so se v besedi, pesmi in plesu ter nežnih zvokih tamburic predstavili:
- Otroci iz Vrtca in OŠ Miška Kranjca Velika Polana,
- Senožeški tamburaši,
- Folklorna skupina Dolsko,
- Vokalna skupina Evterpe,
- Pevski zbor Društva upokojencev Velika Polana,
- Iva&Špela,
- Barabanda in
- Folklorna skupina KD Miško Kranjec Velika Polana.

Program so povezovali učenci OŠ Miška Kranjca.

Predsednik društva, Matej Magdič se je ob koncu prireditve zahvalil vsem sodelujočim v programu.

Dogodek se je nadaljeval v avli dvorane, kjer so se obiskovalci še nekaj časa družili ob pogostitvi organizatorjev. Učenci kuharskega krožka so za prisotne pripravili sladko presenečenje Palčka Polanskoga. Na stojnici so ponujali kulinarični spominek Joušof želod, ki so ga idejno oblikovali turistični podmladkarji OŠ Miška Kranjca Velika Polana.

Nastopajoči so se družili v pesmi in plesu v Martinovi kleti v obljubi, da se čim prej spet srečajo – tokrat v Senožetih. Velika Polana in Senožeti so namreč pobrateni in tako negujejo prijateljske vezi.

Pisatelj Miško Kranjec, po katerem nosi kulturno društvo ime, je zadnji del svojega življenja preživel ravno v Senožetih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: arhiv društva

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.10.2023 ob 17:16 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.10.2023 ob 18:20 vanek gost

      Miškovuga fačuka pa nej bilou poulek ? Škoda on je veliki literat !!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.10.2023 ob 18:51 gost

      Več nebo desni gnoj pisal na portalu kajti Janez Janša svoje brate desne ekstremist klice k orožju. Samo še ni tuhtal koga mora napasti.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2023 ob 19:11 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.10.2023 ob 10:02 Oj joj gost

      Aja, dežela štorkelj brez štorkelj! Še zadnji mladič je v lanskem letu bil ustreljen v gnezdu. Glavno, da so postavljena umetna gnezda na vsakem vogalu. Za vrane? Kdaj se bo kdo vprašal, zakaj?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.10.2023 ob 11:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ja,kje pa je šajtravi Silvo,tisti ,ki je še do pred kratkim z kositrno žlico jedel iz skupne sklede,zdaj pa se mu cedi iz čob ko mu debela županja pomiga....?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.