https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gaberju se je odvila Zlevankijada

Gaberje, 06.11.2023 ob 17:00  

Kulturno društvo Zarja Gaberje je minulo soboto v vaškem domu v Gaberju že osmič zapored pripravilo Zlevankijado.

 

Zlevankijada je tekmovanje v pripravi najboljše klasične in moderne zlevanke iz koruzne moke.

Prireditev se je začela z zbiranjem prijavljenih vzorcev za tekmovanje, kamor se je na podlagi razpisa prijavilo 32 tekmovalcev iz Gaberja, Lendave, Petišovcev, Dolgovaških Goric, Pince Marofa in Benice, Trimlinov, Gornjega Lakoša, Čentibe, Lendavskih Goric, Kamovcev, Žižkov, Pinc, Kota in iz Madžarske – Mala Kaniža in Bejcgyertyános.

Skupaj je bilo oddanih 37 vzorcev, od tega 19 klasičnih in 18 modernih.

Ko so vsi oddali svoj vzorec, je tričlanska strokovna komisija, v sestavi Angela Toplak iz Kapce, Arpad Berki iz Lendave ter Melita Feher iz Gaberja, vsak vzorec pregledala in okusila, ga ocenila ter iz obeh kategorij izbrala najboljše tri, ki so bili nagrajeni.

Društvo je obenem pripravilo kratek kulturni program, v katerem so nastopili domači slovenski ljudski pevci in godci Gaberski mantraši ter gostujoči ljudski pevci Árvácska Dalkör iz Male Kanizse in ljudske pevke iz Kulturnega društva Fran Saleški Finžgar Žižki.

Med tem, ko so čakali na rezultate, so organizatorji vsem prisotnim ponudili golaž s polento.

Prvo mesto za klasično koruzno zlevanko je zasedla Maja Feher s Pinc, druga je bila Eva Tivadar iz Kamovcev, tretje mesto pa je zasedla Irena Tivadar prav tako iz Kamovcev.

Z najboljšo moderno koruzno zlevanko je navdušila Blanka Geld iz Čentibe, drugo mesto je zasedla Anita Grah iz Dolgovaških Goric, tretje mesto pa Vida Prša iz Žižkov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...  

* Foto: Tomaž Galič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.11.2023 ob 17:03 gost

      Marijo svito kak San lejko to spregladnu. Njami, Njami, Njami. Bravo Gaberje.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.11.2023 ob 18:10 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.11.2023 ob 20:30 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,strokovna komisija....v čem so strokovnjaki..?dve sta na pogled strokovni v papiki..to je že nekaj,samo kaj oni shirani tam dela..dobro,tudi on bo "ojačal".😅

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2023 ob 0:04 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.11.2023 ob 8:56 Gulaniut gost

      okrogle kot torte, s čokolado ali kaj je gori, je daaaaleč od prave zlevanke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.