https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Boštjančič s predstavniki občinskih združenj podpisal dogovor o povprečnini

08.11.2023 ob 9:25  

Minister za finance Klemen Boštjančič je s predstavniki občinskih združenj včeraj podpisal dogovor o višini povprečnine za prihodnji dve leti in dodatnem financiranju stroškov dela v javnih zavodih.


Dogovor so poleg ministra Boštjančiča, ki začasno opravlja tudi vlogo ministra za javno upravo, podpisali še Peter Dermol iz Združenja mestnih občin Slovenije, Vladimir Prebilič iz Skupnosti občin Slovenije in Robert Smrdelj iz Združenja občin Slovenije.

Povprečnina bo v letih 2024 in 2025 znašala 725 evrov, občine pa bodo poleg tega prejele še sredstva za kritje višjih stroškov dela - prihodnje leto bodo za ta namen prejele 20 milijonov evrov, leta 2025 pa 34 milijonov evrov. Ta sredstva bodo občine dobile v različnih zneskih zaradi rasti stroškov dela v javnih zavodih.

V prihodnjih mesecih bodo stekli tudi pogovori o prenovi Zakona o financiranju občin, vlada pa ima potrebe občin v mislih tudi pri pripravi zakona o obnovi po nedavnih uničujočih poplavah.

Dogovor med vlado in občinami je sledil daljšim in konstruktivnim pogovorom predstavnikom ministrstev za finance in za javno upravo ter občinskih združenj.

Vlada je prisluhnila argumentom občin, slednje pa so razumele javnofinančne omejitve države v trenutnih razmerah, ki jih zaznamujeta sanacija škode in obnova po avgustovskih poplavah.

Minister za finance Klemen Boštjančič pozdravlja podpis dogovora: "Z njim nihče ne more biti povsem zadovoljen, a vsi smo zadovoljni, da smo ga sklenili. Sredstva so omejena in vesel sem, da so združenja na koncu to tudi razumela," so sporočili iz Ministrstva za finance.

FOTO: Ministrstvo za finance in Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2023 ob 12:36 gost

      Konju puklasti ! Takšne ministre brez znanja--izkušenj potrebuje Putin ! Kaj obljublja če tega izpolniti ne more --ni mogoče ! Vlada da te srat pritijsne !!!!!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2023 ob 12:51 gost

      In nobenih povprečni nebi smeli dati občinam ampak bi se morala vlada zavzemat za zaprtje 200 občin. In to po hitrem postopku. Nobena občina ni popravila škodo po neurju ampak država in Evropa pa prispevki vse vrstni dobrodelni. Občine pa so samo pizdile in pisale tisto kar sploh ni bilo poškodovano. V Turnišču je bilo neurje 13 julija še zdaj je šola odkrita pa fabrikaj. Vse se čaka državo. Kam pa dajejo denr od povprečnin če nimajo nobenega pametnega projekta.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.11.2023 ob 17:19 gost

      Sejnine pa reprezantanca !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.