https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sredi novembra se obeta stavka na upravnih enotah

08.11.2023 ob 10:55  

Na upravnih enotah se sredi novembra obeta stavka.


Kot je danes sporočil predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk, so po letu dni dogovarjanj za izboljšanje položaja zaposlenih na upravnih enotah prišli do točke, ko so vladi oziroma ministrstvu za javno upravo za 15. november napovedali stavko. Na novinarski konferenci, ki jo je pogajalska skupina dela sindikatov javnega sektorja zjutraj pripravila pred vladnim poslopjem, je Verk pojasnil, da bodo stavkali na večjem številu upravnih enot, med njimi tudi obeh največjih in najbolj obremenjenih. Na vladni strani imajo po njegovih besedah še teden dni časa, da se z njimi sestanejo in poiščejo rešitev, da stavka morda ne bo potrebna.

Pri tem je Verk spomnil, da že več let opozarjajo na veliko obremenjenost zaposlenih na upravnih enotah, zlasti na oddelku za tujce, kjer se je število zadev enormno povečalo. Temu ustrezno mora po njegovih besedah država poskrbeti za zadostno število zaposlenih, ki se ukvarjajo s temi zadevami. Da bi pridobili nove zaposlene, pa je tem treba zagotoviti primerno plačilo. Za minimalno plačo se namreč po Verkovih besedah nihče ne bo želel zaposliti, če lahko v sosednji trgovini zasluži 500 evrov neto več. Verk je opozoril, da skoraj vsi uslužbenci javne uprave države in lokalnih skupnosti, ki opravljajo dela in naloge, za katere se zahteva srednješolska izobrazba, prejemajo minimalno plačo. V službe državnih organov ne prihaja več dovolj ljudi. Med drugim po njegovih navedbah primanjkuje pravosodnih policistov v zaporih, referentov v upravnih enotah, kontrolorjev v finančni upravi. Ob upravnih enotah pa je kot alarmantno izpostavil še stanje v zaporih, so zapisali na STA.

Fotografije so simbolične: arhiv Pomurec.com.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2023 ob 11:07 gost

      Vaša levica in vi bedaki ki jo volite!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2023 ob 12:23 123 gost

        Ti budalo cerkveno, javna uprava so že leta isti zaposleni vlade so se pa menjale, najbolje so živeli za časa Janše ,dobili so covid dodatke noter pa nisi mogel, polovica jih niti pošteno ne ve računalnik uporabljati

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2023 ob 16:04 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2023 ob 16:06 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2023 ob 12:26 gost

      Vse nezadovoljno,kam so pripeljali to državo? Naj že enkrat pride nekdo,ki bo to lepo Slovenijo dvignil tja,ki ji je mesto.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.11.2023 ob 12:30 gost

      Janša ne more preboleti volilni poraz še dve leti po volitvah. Kajti imenoval je vlado v senci. Vključil pa vse ministre keri so imeli najdaljše prste v njegovi prejšnji vladi Počivalšek, Hojs bo notranji minister ker je zelo dobro preganjal z vodnim topom in strupenimi plini neposlušne glupe Slovence, simuniti bo kolturni minister ker je najbolj vešč pri pogostitvah zastonj ko se je še bolj pa dviguje kozarce, Tomc evropska poslanka bo ministrica za zunanje zadeve ker ve kako se v evropskem parlamentu sramoti in zasmehuje slovenijo,pa še in še kretenov debilov desnih bo vključenih.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.11.2023 ob 16:59 Štef gost

        Tudi evropski poslanec Zver je zaradi svoje izjave v nekaterih državah razglašen za terorista sam pa pravi da že od nekdaj nosi orožje,,SDS se oborožuje,,ker se bojijo svoje sence

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.11.2023 ob 12:34 gost

      To bo verjetno novi minister iz ozadja Počivalšek keri je vse pokradel za časa kovida pa za nič ni odgovarjal. Ali pa pittbul Hojs keri ve glupe Slovence z vodnim topom in strupenimi plini ustrahovati njim jemati svobodo in povedati svoje mnenje.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.11.2023 ob 12:38 gost

      Ej seronja srb oba komentarja si spisal ti 12:30 in 12:34 ker se ponavljajo in jih ni težko ugotoviti . Vidiš kakšna budaleština si hi,hi,hi,hiiiiii

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.11.2023 ob 13:05 kaplar gost

      Sredi novembra se obeta stavka na upravnih enotah, pravilno, če jim ni za delat naj gredo domov, sicer pa njih učinkovitost je tako ali tako vprašljiva !?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.11.2023 ob 13:49 gost

      Kaj bodo stavkali naj delajo , ker imajo za to njihovo kao delo dovolj plačila ! Je treba delat pa ne mamila jest ........je treba delat , delat kokr se le da .

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.11.2023 ob 13:51 gost

      Gornja Radgona tudi .....e bejtše no !

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.11.2023 ob 15:27 gost

      Hi, hi, hi, oslek SDS hlapec tudi hrvaški predsednik države se po spletu norčuje iz tvojega debilnega vele vodije maršala tvita. Ali se Janša slučajno pripravlja na dan osvobodilne fronte ali OF 2023 ker poziva Slovence k orožju.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.11.2023 ob 18:39 gost

      Vsepovsod so se razvadile nič dela velika plača potem pa ni čudo da počasi vrak jemlje prelepo Slovenijo Delavec mora fejst delat je obremenjen in je tiho z mizernim plačilom pa kaj bo tudi štrajkau Ne mora bite tiho in delat in enkrat bo tude tega konec izkoriščenja delavca da delavcem je tega že zadosti

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.