https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlada dopolnila predlog državnega proračuna za leto 2025

09.11.2023 ob 8:25  

Vlada je včeraj določila dopolnjen predlog državnega proračuna za leto 2025.

Od septembra potrjenega predloga proračuna se razlikuje v dodatno zagotovljenih sredstvih za investicije v cestno infrastrukturo v višini 21,5 milijona evrov. Načrtovani prihodki, odhodki in proračunski primanjkljaj ostajajo nespremenjeni. Vlada se mora v 30 dneh po predstavitvi predloga državnega proračuna na seji državnega zbora opredeliti do vloženih amandmajev in na podlagi teh opredelitev ter zadnjih analiz gospodarskih gibanj in realizacije državnega proračuna za tekoče leto pripraviti dopolnjen predlog državnega proračuna.

Vlada je zavrnila vse vložene amandmaje na predlog proračuna za leto 2025, je pa v dopolnjenem predlogu proračuna zagotovila dodatna sredstva za investicije v cestno infrastrukturo, katerih cilj je med drugim povečati prometno varnost in zmanjšati stroške vzdrževanja. Sredstva je zagotovila Ministrstvu za infrastrukturo, in sicer iz splošne proračunske rezervacije. Načrtovani prihodki, odhodki in proračunski primanjkljaj ostajajo nespremenjeni. Prihodki so načrtovani v višini 14,56 milijarde evrov, odhodki v višini 15,82 milijarde evrov, proračunski primanjkljaj pa v višini 1,26 milijarde evrov oziroma 1,8 odstotka bruto domačega proizvoda, so sporočili iz Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2023 ob 8:48 Karel K. gost

      Najprej je še vedno potrebno preživeti leto 2023 in 2024 in potem pride leto 2025. Kdo ve, kaj se bo do takrat še zgodilo na svetu, posebej pa v Sloveniji, če bo sploh ta država v tej obliki še sploh obstajala, kso bo vodil vlado. Nekaj se mora še eltos spremeniti, ne pa da državljani še dve leti živimo v tej lažnivi državi, kjer nobena beseda ne velja. Torej imamo Titoizem Janšizem in zdaj Golobizem katerega zaščitni znak je, da dana beseda že v naslednjem trenutku ne velja. Torej kdo v tej državi je lažnivec in halucinator, tisti kateri odkriva barabije teh za katere beseda ne velja ali pa ti. Seveda je odgovor jasen, ti kateri ne držijo besede so klinični lažnivci in halucinatorji, kar v psihološkem smislu pomeni, da so možgansko in duševno motene osebe. Ti kateri besede ne držijo dlje kot jo izrečejo, saj jih v naslednjem trenutku že spremenijo, se borijo proti sovražnemu govoru in podobnimi zaničevanju drugače mislečih, so največji razpečevalci sovražnega govora.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.11.2023 ob 4:32 Republik Steiermark gost

        proti ljubljanski centralisti politiki zatirjevalci naroda barabinci bogatinski

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2023 ob 9:58 gost

      Naj se gonijo v tri p......m ti posranci !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2023 ob 10:00 gost

      Je največji lopov in lažnivec !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2023 ob 10:11 Janči gost

      Vsaka vlada dela tudi napake, a sedanja dela izključno to, napako za napako.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2023 ob 11:00 gost

      🕊📣→👠🕺💃↣⏳🕊😜→👠😢⇒😅😂🤣

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2023 ob 11:10 gost

      🤔 Vemo, da 🕊 laže. On ve, da laže. On ve, da vemo, da laže. Mi vemo, da on ve, da mi vemo, da laže. Pa še vedno laže. To je že standardni postopek pod 🕊. 🤮

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2023 ob 12:47 gost gost

        zdaj si malo pomejšal, nej je to SDS in Tomašič ka kak se usta odprejo znaš ka de laž povedal.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2023 ob 13:20 gost

        12:47 - ti si po reku, ki ga je izrekel Mark Twain: ,,Ljudi je lažje preslepiti kot jih prepričati, da so bili preslepljeni.,,

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.11.2023 ob 12:39 gost

      Želim si, da koalicija še nekaj časa zdrži!! Še zadnji volivci novih obrazov morajo na svoji koži, predvsem pa v svoji denarnici, spoznati, da so odgovorni za to, da so mnogi Slovenci, ki so 40 in več let garali za penzion, danes obubožani, nimajo več kaj dati v lonec. Upam, da bodo šli na naslednje volitve z mislijo na svojo denarnico in ne z samo da ni Janša!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2023 ob 13:12 Karel K. gost

        Koga naj volijo v sklopu obstoječe kadrovske zasedbe političnega prostora v Sloveniji, da se bodo zgodile radikalne spremembe, da bodo njihove denarnice varne? Če bodo trezno mislili v teh razmerah ne bodo šli na volitve in bodo na ta način krivdno nedolžni.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.11.2023 ob 21:03 105 gost

      Vsi ki so imeli kaj v glavi se niso udeležili zadnjih volitev.Ne moreš voliti če pa ni nobene prave izbire.Ne grem v trgovino kjer ni nić pametnega.A žal so te volitve pokazale kako lahko nekoga preprićaš da je prav tista trgovina z najboljšim izborom.To je uspelo kolesarjem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.