https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Ljutomeru mošt spremenili v vino

Glavni trg, 12.11.2023 ob 6:00  

V soboto je v Ljutomeru potekala tradicionalna prireditev »Martinovanje v Ljutomeru 2023«, v sklopu katerega so pripravili pestro celodnevno dogajanje. Že dopoldne se je na Glavnem trgu odprla Martinova tržnica, sledilo je pospravljanje klopotca in krst mošta. Martinovanje so zvečer sklenili z zabavo z Domnom Kumrom in Polkaholiki.

Na glavnem trgu v Ljutomeru so pripravili tradicionalno martinovanje. Dopoldne so se na Glavnem trgu na Martinovi tržnici predstavili lokalni ponudniki z bogato sejemsko ponudbo, ki jo je spremljal nastop ansambla Prleški kvintet.

V organizaciji Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Kluba Prleških babic je sledilo pospravljanje klopotca in tradicionalni krst mošta.

Obiskovalci so si lahko v Splošni knjižnici Ljutomer ogledali muzejske zbirke, v atriju Mestne hiše Ljutomer pa so potekale vodene degustacije. Na voljo je bila pestra gostinska ponudba: Martinov krožnik, vol na žaru, gasilske perutničke, pečeni kostanji …

Popoldne so nastopili otroci iz Vrtca Ljutomer, prav tako je potekal bogat otroški program s Pisanimi mehurčki; poslikava obraza, kreativne delavnice, ples s Piko Nogavičko, jesenske dobrote.

Od 18. ure naprej so obiskovalce zabavali Domen Kumer in Polkaholiki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija