https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mlado vino blagoslovili tudi v Veliki Polani

13.11.2023 ob 9:45  

V soboto, 11. novembra, se je v šotoru pri občinski stavbi v Veliki Polani odvijalo tradicionalno martinovanje z blagoslovom mladega vina. Na martinovanju se je predstavila hrvaška občina Ivankovo.

Kot se za martinovo spodobi, so blagoslovili mlado vino. Blagoslov je izvedel župnik Zoran Car. Na tržnici je potekala pokušina več kot 50 vzorcev mladih vin članov Društva vinogradnikov Velika Polana in drugih dobrot.

Gost martinovanja je bila Občina Ivankovo iz Hrvaške, ki je predstavila svojo občino, kulinariko in pijačo, program martinovanja pa so popestrili s svojo tamburaško skupino Berde band.

Prireditev je obiskala tudi vinska kraljica Lucija Šetar, za prijetno vzdušje pa so poskrbeli še Misteri in Društvo upokojencev Velika Polana. Za najmlajše so v Domu krajanov pripravili gledališko predstavo Vivi v čarovniški šoli, ki jo je izvedlo Ku-kuc gledališče.

Martinovanje je potekalo v organizaciji Društva vinogradnikov Velika Polana, Čebelarske družine Velika Polana, ŠTRK Slovenija in Občine Velika Polana. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Občina Velika Polana

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2023 ob 12:06 gost

      Komu je le bilo vse to namenjeno. Kajti domačini niso v stanju priti pogledat ta krst mošteka. Če pa pridejo z drugih krajev pogledat jih pa ti keri to degostirajo z pogledeli poterajo u vražju mater.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2023 ob 13:04 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2023 ob 15:12 Karel K. gost

      Najnovejša novica: Zalaznik, Rupel, Petrič in Jambrek predlagajo za novega predsednika vlade, Janšo, Kučana, Pahorja in Logarja. A niso ti starci prej preden so to predlagali bili pri vas v Veliki polani na blagodlovitvi vina in so vso razpožljivo količino zaužili, da so potem lahko podali tako neumen predlog ali pa obstaja druga možnost, da jim je visoka starost zares zarezala na podstrešje in jim je tam gospodar namesto možganov le megla. Predlagati ljudi, kateri so v 32. letih uničili samostojno Slovenijo z podobnimi metodami, kot to dela zdaj Golob, zares ne more priti iz zdravih možganov. Da se to lahko zgodi leži krivda v tem, ker so slovenski mediji podrejeni volji tem starcem in med njih razdeljeni politični titoistični sistem. Zaradi tega lahko ti starci in njim prirejeni privilegiranci pridejo v javnost in ti mediji potem objavijo vsako njihovo neumnost, objavili bodo tudi tiste glasove ki jih spustijo iz ta zadnje odprtine tam nižje. Ti ljudje s pomočjo teh kontaminiranih medijev namesto nekih novih obrazov zdaj slovenske volilce poneumljajo s starimi obrazi. Oboje pa je z namenom, da se naj v Sloveniji nič ne spremeni kar se tiče političnega sistema in kadrovske zasedbe v slovenski politiki, pravosodju, šolstvu, zdravstvu, državni upravi. Ti mediji pa ne pustijo v svojo sredino ljudi izven teh dveh titoistično levih in desnih skupin, katerim bi dovolili, da oni povedo svoje mnenje in razložijo svoje videnje rešitve problema kateri se imenuje Samostojna Slovenija. Kot izgleda ni druge, da ta država razpade na minidelce ali pa postane Avstrijska pokrajina, morda en del tudi Italijanska. Tem se je zares skisalo!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2023 ob 16:21 x gost

      Predsednik vlade Golob je ,,urbi et orbi,, razglasil , da je odstranjevanje političnih nasprotnikov iz institucij , ki bi morale biti neodvisne , zanj nekaj normalnega , celo samoumnevnega. Če so drugi težnjo po političnih čistkah vsaj skrivali , se on s tem malodane hvali .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.