https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nadzor na notranjih mejah podaljšan

16.11.2023 ob 15:45  

Vlada je na današnji seji podaljšala začasni ponovni nadzor na notranjih mejah s Hrvaško in Madžarsko za 20 dni, in sicer do 9. decembra. Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve pa je naložila, naj države članice EU in Evropsko komisijo obvesti o nameravani uvedbi začasnega ponovnega nadzora za pol leta.

 

Predlog, da država začasni notranji nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko s ponedeljkom podaljša še za 20 dni, je sicer predlagala policija.

Poleg podaljšanja nadzora ne meji za dva meseca pa je vlada po seznanitvi z razlogi za uvedbo začasnega ponovnega nadzora za obdobje šestih mesecev, in sicer z 22. decembrom, naložila zunanjemu ministrstvu, da o nameravani uvedbi začasnega ponovnega nadzora obvesti države članice Evropske unije in Evropsko komisijo. 

Kot je povedal notranji minister Boštjan Poklukar, je ministrstvo vladi predlagalo tovrsten ukrep zaradi višje stopnje teroristične ogroženosti in dodal, da bodo, ko bodo varnostne razmere to dovoljevale, ukrep odpravili.

Minister je poudaril, da je nevarnost terorizma v Evropski uniji visoka, konflikt na Bližnjem vzhodu pa je še daleč od tega, da je končan. "Terorizem je grožnja, ki je zelo prikrita. Ne vemo, kdaj lahko izbruhne, zato smo previdni." 

Foto: posnetek zaslona, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2023 ob 16:56 gost

      Bravo vlada tako se dela. Res na vseh področjih uspešni. Kljub temu da smo imeli največjo naravno katastrofo v državi samostojne Slovenije. Če bi zdaj bil Januš grozni na vladi bi vsi ljudje kere je prizadela poplava stoletja bili še vedno v teh podreti hišah ali bi pa imeli zraven hiš kontejnerje. Denar bi si pa razdelili desni pizdeki.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2023 ob 23:39 kilonja gost

        Ja debeluhar vlada dela odlično, imamo zgodovinsko najdražjo elektriko, pelete, drva, hrano, še višje davke kot prej, klestenje socialnih transferjev, o plačah v javnem sektorju se praktično ne pogajajo,,izpeljali niso nobene reforme, silijo nas delati v solidarnostne namene, denar pa kopni in bo v milijardah izginil za projekte tistih blizu vladi, svojim materam ministrice nakazujejo po 300.000 €, ilegalne migrante dobesedno vabijo k nam, nasnifani golob na ukazuje kaj naj jemo in kolikokrat na teden naj jemo meso in podobni debilizmi...slabše vlade še v zgodovini Slovenije nismo imeli, samo antijanšizem jih drži na gladino greznične vode v kateri se rdeča golazen namaka. Levi ste bili in boste izmečki v svojih državah, petokolonaši ki niste vredni da stopate po naši sveti zemlji, vi ste odposlani od boga da zajebavate in izdajate lastni narod , ste napaka ali boga ali evolucije .

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.11.2023 ob 0:21 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2023 ob 17:30 Karel K. gost

      Države varujejo državne mej zaradi migrantov-beguncev, Slovenija pa le zaradi terosistične nevarnosti. Torej nam ta poliitčna elita ki nam vlada kaže luno v vodi, čeprav jo vidimo tam godi, ko seveda ni oblačno. Terorizem se brani v notranjosti države, ne pa na mejah, saj teroristi gredo po skrivnih poteh, za napad pa se organizirajo v državi, tudi v sodelovanju z domačimi pomagači. Torej definicija tega ukrepa slovenskih oblastnikov dejansko ne služi nikomur, je le maščevalna ekspedicija Avstrijcem in italijanom, kateri morajo ščititi svoje meje pred migracijskim valom kateri izhaja iz Slovenije, kjer se zbirajo ti migranti in begunci, da potem odpočiti nadaljujejo pot v zahodno Evropo.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2023 ob 23:04 gost

      Včeraj sem se peljal ob 15.00 v Čakovec preko mejnega prehoda Gibina. Na prehodu nobenega policaja! Vračal sem se ob 16.00, prav tako nobenega policaja! Koga imajo za norca?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.